Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Colivă
Colivă
Colivă
Colivă

Colivă

Voturi (1):
Timp de preparare: 20 de minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Colivă - cum se prepară?
Comentarii

De câte ori vedeam că se împarte colivă, se ducea în sufletul meu o mare luptă! Pe de o parte că leșinam de poftă, dar știam că tot zahărul acela fiert și răsfiert nu-mi va face niciun bine, pe de altă parte auzeam mereu în urechi vocea mamei mele despre cum și în ce oală a fost preparată..... Of! Într-un final de cele mai multe ori închideam ochii și urechile, luam colivă și mă bucurăm fără a permite gândurilor să mă invadeze... Dar totuși, pană când să permit toate acestea?? Așa că am căutat rețeta, la început o făceam cu arpacaș fiert și indulcită cu miere iar acum am ajuns la altă variantă cu mult mai sănătoasă! Toți cei care au gustat din ea au votat cu nota 10 + .


Timp necesar: 20 minute 

Ingrediente necesare:

- 2 căni arpacaș germinat

- 2 căni nuci hidratate cel puțin 3 ore (opțional pot fi nuci deshidratate)

- 1/2 baton vanilie

- 3 linguri rom

- 1/2 coajă portocală rasă

- 1/2 coajă lămaie rasă

- 1/4 lingură sare

- 3 linguri mari miere

Cum se face:

Se pune arpacasul în apă ( de izvor, sau orice apă folosiți de băut) pentru cel puțin 3 ore, după care se spală și se lasă la germinat într-o sită, pe dulap, în bucătărie. Se clateste la câteva ore, iar practic a doua zi (la 24 de ore după ce a fost pus la hidratat) are deja "mustăti" vizibile.
Se clăteste bine cu apă curată.
Pentru a crea acel aspect de gelatină pe care o are coliva fiartă cu mult zahăr, procedăm în felul următor:
-se pun în blender coajă de lămaie și de portocală, mierea, mirodeniile, sarea și trei linguri de arpagic germinat, se procesează pană se transformă în cremă fină.
-se adaugă nuca, arpacasul și se procesează la viteză mică spre mediu pană când capată consistență dorită. Nuca să rămană bucăti mari și să pară"legată" toată compozitia la final.
Se ornează după bunul plac, eu am folosit un șablon special iar deasupra am pus hriscă germinată și deshidratată transformată în făină (în loc de biscuiți pisați), cacao, nuci deshidratate.

Poftă bună!

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »