![]() Mucenici (între raw și vegan)
Timp de preparare:
20 de minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Mucenici (între raw și vegan) - cum se prepară?
Comentarii
Sfinţii patruzeci de Mucenici au fost prinşi şi au pătimit pentru Hristos, mai înainte de patru calende ale lui martie, adică în 26 februarie. Şi şi-au dat sufletele lor Domnului în al şaptelea idis al lui martie, adică pe 9 martie, când şi sunt pomeniţi. Iar numele Celor 40 sunt: Chirion, Candid, Domnos, Isihie, Ieraclie, Smaragd, Valent, Vivian, Evnichie, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Ioan, Xantie, Ilian, Sisinie, Aghie, Aetie, Flavie, Acachie, Ecdit, Lisimah, Alexandru, Ilie, Leontie, Gorgonie, Teofil, Dometian, Gaie, Atanasie, Chiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filoctimon, Severian, Hudion, Meliton şi Aglaie. Spre pomenirea lor există tradiția mucenicilor la noi, pe care am adaptat-o puțin, cochetând la granița dintre raw și vegan. Știu că și vouă vă trezește amintirea mucenicilor din copilarie, cei făcuți de mamele voastre, fie cei cu zeamă, fie cei copți la cuptor. Mai jos vă las rețeta mea, adaptată noilor mele obiceiuri alimentare. Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: Între timp mărunțim puțin nuca (eu am folosit nucă hidratată și uscată în deshidrator, dacă nu aveți, folosiți nuca hidratată între 3 și 8 ore). Se topește mierea în apă rece (pentru că această compoziție nu se fierbe, rămâne raw), se omogenizează scorțișoara, apoi se pune nuca și coaja de lămâie. Când mucenicii s-au răcit, se pun în zeama astfel obținută și suntem gata! Poftă bună! |