Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Pâine fără frământare cu lapte
«
Pâine fără frământare cu lapte
Pâine fără frământare cu lapte
Pâine fără frământare cu lapte
Pâine fără frământare cu lapte
Pâine fără frământare cu lapte
Pâine fără frământare cu lapte
»

Pâine fără frământare cu lapte

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Pâine fără frământare cu lapte - cum se prepară?
Comentarii

Când mi-a cerut David ca pâniea să fie cu lapte precum cozonacul, jur că nu știam că se poate. Asta pentru că experiența mea cu aluatul și drojdia este aproape de zero, însă noroc cu pandemia și ideile lui David... Mi-am spus că nu avem ce pierde și că merită să ne jucăm puțin cu aluatul, așa că fără să fac cercetare am pus de o pâinică și am așteptat rezultatul. De bucurie am fugit pe trotinete la mama la geam să ne lăudăm cu pâinea noastră, iar tatăl meu a fost cel mai încântat spunând că are gustul copilăriei lui...

Are coajă groasă și crocantă, miez pufos și parfumat, se mănâncă prea repede!

 

Voi scrie pașii așa

Timp necesar 5 minute pentru amestecul ingredientelor, o oră pentru crescut, o oră pentru copt

 

Ingrediente necesare

600 g făină din care vă place

(am folosit făină din secară, sau combinată cu spelta)

7 g drojdie uscată

100 g unt (fără lactoză)

420 ml lapte (fără lactoză)

o lingură sare de mare

 

Cum se face

 

pasul 1

Se cerne făina într-un castron

pasul 2

Laptele se încălzește puțin și se topește în el untul, drojdia și sarea

pasul 3

Se toarnă lichidul în făină și se amestecă până la încorporarea copletă, se transformă într-un aluat lipicios.

pasul 4

Se pune castronul la adăpost - eu l-am ascuns în dulap ca să nu răcească...

Poate fi pus spre exemplu în cuptorul cu microunde (stins/închis)

pasul 5

Se preîncălzește cuptorul la 185 gC și se pune în el o oală cu tot cu capac care a fost tapetată cu hârtie de copt. Eu folosesc o oală de tuci.

pasul 6

Când aluatul și-a dublat volumul, se ia cu mâinile umezite și se aruncă în oală - se acoperă la loc cu capacul și se coace pentru 45 de minute

pasul 7

Se ia capacul și se mai coace pentru 30 de minute maxim - sau până trece testul scobitorii. Timpul depinde de tipul de oală, de tipul de cuptor, de tipul de făină... Atenție - pâinea este deja rumenită dar crudă la interior!

pasul 8

Gata pâinea!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »