Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Bomboane cu gutui
Bomboane cu gutui
Bomboane cu gutui

Bomboane cu gutui

Voturi (1):
Timp de preparare: 20 de minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Bomboane cu gutui - cum se prepară?
Comentarii

Cine mai are amintirea gutuilor puse în geamul bunicii iarna, mirosul lor puternic, pâinea care se cocea în cuptorul cu lemne, bunica citind veșnic din cartea ei preferată, Biblia?

Așa pun iarna în fereastră gutui, dar pentru că este prea cald se strică repejor, înainte de a le mânca. Motiv pentru care am decis iarna aceasta să le deshidratez, date pe răzătoarea mare și lăsate în deshidrator până devin pietricele prețioase bune de folosit oricând peste an cu orez, în bomboane, în smoothie sau după pofta inimii. Promit să vă scriu în detaliu cum se procedează pentru cei care sunt la început de drum și nu sunt familiarizați cu povestea deshidratatului.

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente necesare:

- o cană grâu spelta germinat
- 80 g nucă hidratată pentru 3 h sau nuci „prajite” si nuci „prajite cu sare” (dar fără sare)
- 200 g stafide hidratate
- sare
- 120 g gutui deshidratate
- scorțișoară
- 2 linguri mesquite
- o lingură maca


Pentru "tăvăleală" - semințe de susan, fulgi de cocos, nuci măcinate, sau orice aveți prin cămară. Eu am folosit o combinație de zahăr candel + bețe de scorțișoară + hrișcă germinată și deshidratată, toate transformate în făină cu ajutorul blenderului.

Cum se face:

Am pus grâul spelta la hidratat peste noapte cu un fir de sare, iar dimineață era deja moale și prietenos. Însă nu am mai avut timp de el și l-am lăsat în sită spălându-l cu apă curată de câte ori treceam prin bucătărie. Așa a ajuns să fie germinat fără voia lui pentru 48 de ore!

Se pune grâul spălat și scurs de apă în blender împreună cu toate ingredientele și se transformă în pastă - dar nu foarte fină. Se umezesc palmele și se formează bile care apoi se tevălesc repejor în fulgi de cocos sau orice altceva vă place! Dacă sunt uscate și nu se lipește compoziția pentru "tăvăleală", umeziți iar palmele cât să devină lipicioase.

Vă spun sincer că David și prietenul lui au devorat din prima câte 4 bomboane fără pauză! Acesta este cel mai sigur test pentru orice rețetă, garanția pentru mine că este bun!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »