![]() Bomboane cu gutui
Timp de preparare:
20 de minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Bomboane cu gutui - cum se prepară?
Comentarii
Cine mai are amintirea gutuilor puse în geamul bunicii iarna, mirosul lor puternic, pâinea care se cocea în cuptorul cu lemne, bunica citind veșnic din cartea ei preferată, Biblia? Așa pun iarna în fereastră gutui, dar pentru că este prea cald se strică repejor, înainte de a le mânca. Motiv pentru care am decis iarna aceasta să le deshidratez, date pe răzătoarea mare și lăsate în deshidrator până devin pietricele prețioase bune de folosit oricând peste an cu orez, în bomboane, în smoothie sau după pofta inimii. Promit să vă scriu în detaliu cum se procedează pentru cei care sunt la început de drum și nu sunt familiarizați cu povestea deshidratatului. Timp de preparare: 20 minute Ingrediente necesare: - o cană grâu spelta germinat
Cum se face: Am pus grâul spelta la hidratat peste noapte cu un fir de sare, iar dimineață era deja moale și prietenos. Însă nu am mai avut timp de el și l-am lăsat în sită spălându-l cu apă curată de câte ori treceam prin bucătărie. Așa a ajuns să fie germinat fără voia lui pentru 48 de ore! Se pune grâul spălat și scurs de apă în blender împreună cu toate ingredientele și se transformă în pastă - dar nu foarte fină. Se umezesc palmele și se formează bile care apoi se tevălesc repejor în fulgi de cocos sau orice altceva vă place! Dacă sunt uscate și nu se lipește compoziția pentru "tăvăleală", umeziți iar palmele cât să devină lipicioase. Vă spun sincer că David și prietenul lui au devorat din prima câte 4 bomboane fără pauză! Acesta este cel mai sigur test pentru orice rețetă, garanția pentru mine că este bun! |