Nuci „prăjite” și nuci „prăjite cu sare”
Timp de preparare:
1-5 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Nuci „prăjite” și nuci „prăjite cu sare” - cum se prepară?
Comentarii
Că să fim fete organizate şi ca să avem mereu ceva bun pentru o gustărică sau pentru prepararea dulciurilor, să avem mereu un borcan mare cu nuci "prăjite" în dulap. Cu etichetă (ca să ştim exact când le-am făcut). Pentru asta ai nevoie de un deshidrator. E o investiţie care merită în timp. Cum se face: Lăsăm la înmuiat între 3 şi 8 ore o cantitate de nuci în funcţie de cât ştim că vom consuma sau în funcție de câte sertare are deshidratorul nostru. Le spălăm foarte bine, le scurgem de apă şi le punem la deshidratat până devin pietricele. Le punem la borcan şi – IMPORTANT- punem etichetă! Idee! Pentru nostalgicii care îşi amintesc cum era "pe vremuri", când mergeai la restaurante ce se doreau a fi elegante şi îţi puneau în faţă o farfuriuță cu nuci prăjite în sare: o cantitate din nuci se presară cu sare românească (nu fină, dar nici grunjoasă, cum e cea pentru murături) şi se pun la deshidratat. Când sunt uscate, juri că mănânci nuci prăjite în sare! Gata! V-am mai spus încă unul dintre secretele mele!
|