![]() Bomboane cu prune uscate și nuci românești
Timp de preparare:
15 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Bomboane cu prune uscate și nuci românești - cum se prepară?
Comentarii
Vă amintiţi tarabele din piaţă, cu munţi de prune uscate pe ele? Iar lângă prune alţi munţi cu mieji de nucă spartă? Hai să va învăţ o reţetă delicioasă! Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 100 g nucă românească mărunţită grosier (eventual hidratată şi ţinută în deshidrator pentru o aromă mai intensă) 100 g fulgi ovăz făcuţi făină (sau biscuiți simpli râşniţi, sau fulgi de porumb) 300 g prune uscate (ținute în apă pentru a se înmuia) 1/4 lingură scorţişoară 4 cuişoare râşnite în râşniţa de cafea sau zdrobite în mojar 1/4 lingură seminţe in si de pshyllium râşnite în râşniţa de cafea (împreună cu cuişoarele) un fir de nucşoară un fir de sare 20 ml apă sau după consistenţă pentru decor: nucă măcinată fin Cum se face: Prunele uscate se pun în blender cu puţină apă până se transformă într-o pastă. Fulgii de ovăz râşniţi (sau ce ați folosit) se combină cu prunele uscate transformate în pastă, nuca mărunţită, condimentele, până când se formează o pastă care în funcţie de consistenţă se umezeşte cu puţină apa cât să devină un aluat lipicios ce se modelează în forme de bomboane biluțe! La final se "tăvălesc" fericite în nucă râşnită sau orice avem la îndemână! Mie din aceste cantități mi-au iesit 28 de bomboane. Combinația de prune cu semințe de in și de pshyllium vă va asigura un tranzit intestinal sănătos! Poftă bună! |