Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Brioșe cu DOVLEAC cu glazură de cioco (Video)
Brioșe cu DOVLEAC cu glazură de cioco (Video)
Brioșe cu DOVLEAC cu glazură de cioco
Brioșe cu DOVLEAC cu glazură de cioco

Brioșe cu DOVLEAC cu glazură de cioco (Video)

Voturi (2):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Brioșe cu DOVLEAC cu glazură de cioco (Video) - cum se prepară?
Comentarii

Mă credeți că aceste brioșe le-am preparat toată iarna fără oprire?! Cu glazură de ciocolată sau fără, pe post de blat de tort, în formă de chec... Oricum, delicioase!!!!

Timp de preparare: 30 minute.

Ingrediente necesare

- 200g dovleac
- 200g făină secară
- 200g nuci
- 165g zahaăr de cocos
- Scorțișoară
- Nucșoară
- 6 Cuișoare
- Un fir de sare
- O lingură de bicarbonat stins
- 120ml apă minerală
- 90ml ulei de masline
- Stafide
- Coajă portocală bio

Cum se face:

Nimic mai simplu!
Dovleacul se dă pe răzătoarea mare sau se mărunțeste fin în blender. Se adaugă în cana blenderului apă minerală, coaja de portocală, bicarbonatul stins cu oțet de mere sau suc de lămâie, uleiul, și se amestecă până când sunt încorporate. Se adaugă cele uscate - faina, mirodeniile, zahărul. Se omogenizează. La final se pun nucile și se amestecă doar puțin ca să rămână cât mai mari.

Se pune o lingură de compoziție în formă de brioșe, câteva stafide și o lingură de compoziție.

Se coc în cuptorul încălzit, 20 de minute la 190gC sau până trece testul scobitorii.

Eu le las să se răcească în forme.
 

Pentru că așa am promis în filmare, vă dau rețeta super-rapidă de glazură pentru brioșe.

Varianta 1 (cea comoda)

Se topește pe baie de abur o ciocolată amăruie cu puțin ulei de măsline, în care se rade coaja de portocală după gust și se scufundă fiecare brioșă cu căpacelul. Se lasă la racit!

Varianta 2

Se topește la 45gC 100g unt de cacao în care se adaugă 100g miere sau după gust, 100g cacao crudă, coaja de potocală rasă, un fir de sare, o lingură de coniac...

Se scufundă căpacelele de brioșe în ciocolată caldă și se lasă la răcit.

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »