![]() Budincă din MEI cu Dovleac copt (Video)
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Budincă din MEI cu Dovleac copt (Video) - cum se prepară?
Comentarii
Budincă din MEI cu Dovleac copt
O aromă de iarnă geroasă, de stat la gura sobei la povești. O aromă de depănat amintiri... pentru mine astăzi este o zi încărcată cu atât de multe amintiri încât nu mi-ar fi deajuns să vă povestesc o noapte întreagă... dar până aunci, vă scriu rețeta asta delicioasă!
Mai jos aveți filmul și rețeta:Timp necesar - 15 minute plus timpul de coacere
Ingrediente necesare
o cană de mei 300 g dovleac de plăcintă sare o mână de stafide miere după gust - opțional - 1/2 cană nuci cuișoare nucșoară scorțișoară
Cum se face
Se pune meiul la fiert în apă ( de izvor). Se lasă la foc mic și se curăță spuma. Când bobul este fiert se clătește într-un jet de apă rece. Dovleacul se spală bine, se taie felii și se pune la copt în tavă, până când devine moale. Meiul scurs bine de apă se combină cu stafidele, un fir de sare, condimentele, nuca și se amestecă bine. Se adaugă dovleacul pasat și curățat de coajă. Se dă aroma finală și se îndulcește după gust. Eu l-am pus în borcane închise cu capac, am ornat drăguț și am dat la rece - gata porționat pentru gustărica de mâine! |