Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Budincă din MEI cu Dovleac copt

Budincă din MEI cu Dovleac copt (Video)

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Budincă din MEI cu Dovleac copt (Video) - cum se prepară?
Comentarii

Budincă din MEI cu Dovleac copt

 

O aromă de iarnă geroasă, de stat la gura sobei la povești. O aromă de depănat amintiri... pentru mine astăzi este o zi încărcată cu atât de multe amintiri încât nu mi-ar fi deajuns să vă povestesc o noapte întreagă... dar până aunci, vă scriu rețeta asta delicioasă!

 

Mai jos aveți filmul și rețeta:

Timp necesar - 15 minute plus timpul de coacere

 

Ingrediente necesare

 

o cană de mei

300 g dovleac de plăcintă

sare

o mână de stafide

miere după gust - opțional -

1/2 cană nuci

cuișoare

nucșoară

 scorțișoară

 

 

Cum se face

 

Se pune meiul la fiert în apă ( de izvor). Se lasă la foc mic și se curăță spuma. Când bobul este fiert se clătește într-un jet de apă rece. 

Dovleacul se spală bine, se taie felii și se pune la copt în tavă, până când devine moale. 

Meiul scurs bine de apă se combină cu stafidele, un fir de sare, condimentele, nuca și se amestecă bine. Se adaugă dovleacul pasat și curățat de coajă. Se dă aroma finală și se îndulcește după gust. 

Eu l-am pus în borcane închise cu capac, am ornat drăguț și am dat la rece - gata porționat pentru gustărica de mâine!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »