Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Budinca din ORZ germinat

Budinca din ORZ germinat

Voturi (0):
Timp de preparare: 1-5 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Budinca din ORZ germinat - cum se prepară?
Comentarii

Budinca din ORZ germinat

 

In Antichitate atletii greci si romani datorau energia si forta lor dietei cu orz. 

 

Foarte versatil, este folosit in prepararea berii si a alcoolului, iar David il mananca fiert simplu si tavalit putin in unt. Sau adaugat in supe ca si inlocuitor al pastelor, poate fi preparat ca si pilaful cu legume; adaugat in compozitia pentru sarmale, orz cu lapte vegetal...

Cum lui David ii place sa ma insoteasca la cumparaturi, nu-i pot refuza placerea de a pune in cos tot ce pofteste pentru ca asa imi gasesc inspiratia la bucatarit. De data aceasta va propun o reteta cu orz hidratat si germinat.

 

Timp de preparare: 12 ore pentru hidratare si germinare - 4 minute pentru prepararea budincii

 

Ingrediente necesare

 

o cana orz

apa curata pentru h

idratare

100 g migdale/nuci

50 g stafide aurii sau alte fructe deshidratate

3 linguri unt de cacao

miere dupa gust

scortisoara

 

Cum se face

 

Am pus orzul la hidratat in ideea ca il voi fierbe repejor, dar a trebuit sa plec urgent din casa si la intoarcere era deja incoltit. Asa ca am scurs apa, l-am clatit si l-am lasat in sita la ''crescut".

Clatit bine si scurs de apa l-am pus in blender cu miere si unt de cacao si l-am transformat intr-o pasta fina, am ornat cupele cu migdale si stafide, scortisoara! Sigur o combinatie perfecta ar fi fost si cu fructe proaspete, dar de data aceasta n-am avut... va astept pe voi sa imi povestiti cu ce anume l-ati combinat si cum v-a placut!

 

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »