![]() Budinca din ORZ germinat
Timp de preparare:
1-5 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Budinca din ORZ germinat - cum se prepară?
Comentarii
Budinca din ORZ germinat
In Antichitate atletii greci si romani datorau energia si forta lor dietei cu orz.
Foarte versatil, este folosit in prepararea berii si a alcoolului, iar David il mananca fiert simplu si tavalit putin in unt. Sau adaugat in supe ca si inlocuitor al pastelor, poate fi preparat ca si pilaful cu legume; adaugat in compozitia pentru sarmale, orz cu lapte vegetal... Cum lui David ii place sa ma insoteasca la cumparaturi, nu-i pot refuza placerea de a pune in cos tot ce pofteste pentru ca asa imi gasesc inspiratia la bucatarit. De data aceasta va propun o reteta cu orz hidratat si germinat.
Timp de preparare: 12 ore pentru hidratare si germinare - 4 minute pentru prepararea budincii
Ingrediente necesare
o cana orz apa curata pentru h idratare 100 g migdale/nuci 50 g stafide aurii sau alte fructe deshidratate 3 linguri unt de cacao miere dupa gust scortisoara
Cum se face
Am pus orzul la hidratat in ideea ca il voi fierbe repejor, dar a trebuit sa plec urgent din casa si la intoarcere era deja incoltit. Asa ca am scurs apa, l-am clatit si l-am lasat in sita la ''crescut". Clatit bine si scurs de apa l-am pus in blender cu miere si unt de cacao si l-am transformat intr-o pasta fina, am ornat cupele cu migdale si stafide, scortisoara! Sigur o combinatie perfecta ar fi fost si cu fructe proaspete, dar de data aceasta n-am avut... va astept pe voi sa imi povestiti cu ce anume l-ati combinat si cum v-a placut!
|