Ciocolată Luiza
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Ciocolată Luiza - cum se prepară?
Comentarii
Zilele trecute m-a sunat fina mea Luiza să mă certe pe motivul că ea nu mai suportă să urmărească postări cu și despre ciocolată fără să deguste! Ea nu înțelesese că eu ofer ciocolată doar la cerere sau în momente speciale, nu de zgârcită, ci pentru că ciocolata în sine este o poveste... I-am trimis în secunda doi o cutie mare cu toată ciocolata pe care o mai aveam în casă, am primit cuvinte frumoase în schimb și promisiunea de dragoste veșnică... A doua zi, hotărâtă, mă pun pe făcut ciocolată și în timp ce căutam prin dulapuri să găsesc aroma perfectă, mă gândeam la Luiza mea să-i trimit negreșit o porție, dar nu a durat mult și sună telefonul: "Nănașa, nu treci pe la mine să... ". Deci cum puteam să denumesc această ciocolată altfel? Timp necesar: 30 minute Ingrediente necesare: 500 g unt de cacao 300 g miere 100 g goji 230 g nuci fără sare 3 linguri lecitină de soya 3 linguri apă de trandafiri un fir de sare o ciupitură bună piper cayenne 100 g carob 50 g cacao 10 g lucuma 10 g mesquite 1/2 linguriță scorțișoară 1/2 linguriță nucșoară 1/2 linguriță cuișoare o lingură pudră de baobab opțional - o lingură pudră de ciuperci shiitake - 10 g petale trandafiri pentru final
Se topește untul pe baie de abur, în deshidrator, în cuptor sau în aparat special la o temperatură de 37 gC. |