Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Tort din păstârnac
Tort din păstârnac
Tort din păstârnac
Tort din păstârnac

Tort din păstârnac (Video)

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Tort din păstârnac (Video) - cum se prepară?
Comentarii

Cum mi-a venit ideea de a face un blat de tort cu păstârnac?! Nimic mai simplu: din iubire pentru acest aliment care rămâne neglijat pe tarabele piețelor și așteaptă să-i vină rândul doar pentru câteva rețete! Nedrept zic!!!

Așa că, uite ce minune am copt eu astăzi!!

Mai jos aveți filmul și rețeta:

Timp necesar: 55 minute

Ingrediente necesare

- 200g păstârnac
- 200g migdale sau nuci românești / nuci pekan / alune de pădure /
- 200 g făină de secară
- 200 g zahăr de cocos
- Un fir de sare
- 2 lingurițe de bicarbonat stins cu oțet de mere
- 120 ml apă minerală
- 100 ml ulei de măsline
- 5 linguri de NIBS - OPȚIONAL
- 2 păstai de vanilie râșnite în râșnița de cafea

Cum se face

Am mărunțit păstârnacul în blender, dar foarte bine poate fi dat pe răzătoare, dacă nu aveți un chopper.

Se încorporează pe rând toate ingredientele cu ajutorul blenderului sau cu un mixer ori tel, respectând regula următoare: se amestecă ingredientele uscate separat de cele umede și apoi se cuplează. La final am pus boabele de cacao și migdalele ca să rămână mărișoare și crocante în aluat.

Am folosit o formă de copt blaturi de tort,  {tapetata cu hartie}.

Se preîncălzește cuptorul la 180gC, se coace timp de 37 minute. 

Se taie blatul în trei și se umple cu cremă de vanilie!

PONT

Poate fi folosit acest aluat pentru brioșe sau copt într-o formă de chec. Apoi glazurat cu ciocolată amăruie!!! Spor și inspirație!!!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »