![]() Ciorbă de burtă fără burtă - 4 rețete de colecție
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Ciorbă de burtă fără burtă - 4 rețete de colecție - cum se prepară?
Comentarii
De origine oriental-mijlocie, cel mai probabil arabo-turcească (cinci secole de vasalitate!) ciorba de burtă a devenit bun național românesc nu numai prin popularitatea excepțională ci și prin adaosurile creatoare –smântâna, gălbenușul, leușteanul, zarzavatul de supă, oțetul-care au auhtohtonizat-o.”(Bucate, vinuri si obiceiuri românești/Radu Anton Roman)
Timp necesar: 20 minute Ingrediente necesare:
- 3 linguri ulei de măsline - 3 linguri de sare - 6 căței de usturoi - 7 linguri vegeta raw ( de AICI sau din alte magazine naturiste) - 150 g nuci de macadamia / caju / muguri de pin - 50 ml oțet de mere sau după gust - piper Cum se face: Se taie ciupercile în fâșii subțiri și se pun în tigaie cu uleiul de măsline la foc mic. Ciupercile își vor lăsa apă și vor fierbe repejor în suc propriu.
Timp necesar: 60 minute Ingrediente necesare:
- 6 căței de usturoi - 3 linguri ulei de măsline - 7 linguri de vegeta raw - 150 g nuci de macadamia / caju / muguri de pin - 50 ml oțet de mere sau după gust - opțional - un morcov ras fin pentru decor
Usturoiul, vegeta, uleiul, nucile și oțetul se pun în blender cu apă cât să le acopere. Se tranformă în pastă fină, se pun ciupercile marinate și scurse și se lungește cu apă în funcție de cît de cremoasă vă place ciorba. Se rade morcov la final, după gust.
VARIANTA 3 Timp necesar: 60 minute Ingrediente necesare:
- 3 linguri ulei de măsline - 3 linguri de sare - 6 căței de usturoi - 7 linguri vegeta raw - 150 g nuci de macadamia / caju / muguri de pin - 50 ml oțet de mere sau după gust - piper
Ciupercile pleurotus se taie în fâșii fine și se pun în deshidrator pentru 20-60 de minute, verificate din 10 în 10 minute să nu se usuce prea tare, ci doar cât să fie puțin gelatinoase. Timpul pentru o uscare ușoară variază în funcție de cât sunt ciupercile de mari, de fin tăiate, de cât de proaspăt au fost culese, de tipul deshidratorului folosit, etc...
VARIANTA 4 Timp necesar: 30 minute Ingrediente necesare:
- 2 morcovi - o ceapă - o rădăcină păstârnac - o rădăcină pătrunjel - 3 linguri ulei de măsline - 3 linguri sare - piper - 5-6 dinți usturoi - 150 g nuci de macadamia / caju / muguri de pin - 50 ml oțet de mere sau după gust
Ciupercile se taie fâșii subțiri. Morcovii, pătrunjelul și păstârnacul se dau pe răzătoarea fină și se pun în tigaie împreună cu ciupercile, uleiul și 100 ml apă de izvor. Se "călesc " astfel până dau în clocot.
|