Făcând piața mă trezesc mereu în coș la casă cu produse puse de David. Așa a fost ieri cănd văd pe bandă un brocoli frumos și fericit că ajunge la mine în sacoșă! Ei bine, dar ce vom face cu el ? David, băiat bun, mi-a dat instrucțiuni clare:"să fie o supă cremă simplă, cu crutonele, mama"!
Uneori mă întreb dacă supele cremă îi plac așa de mult datorită crutoanelor ? Aproape că nu mai contează, important este că știe deja ce și cum vrea să mănânce, și își impune stilul alimentar la vârsta de 6 ani.
Despre brocoli și beneficiile lui ar fi poveste lungă, pentru că broccoli se află în top 10 al celor mai bune alimente din lume, indiferent în ce ţară v-aţi afla.
Profilul nutriţional al acestei plante este cu adevărat impresionant: conţine fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C în cantităţi uriaşe şi ignorata vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină. Vitamina K se găseşte în extrem de puţine alimente.
Pentru că îmi place gustul cât mai simplu, am folosit doar 3 ingrediente, iar soțul meu a declarat că așa supă delicioasă nu am mai preparat niciodată! Dar niciodată să nu spui niciodată!
Timp necesar: 30 minute
Ingrediente necesare:
- 1 kg brocoli
- o țelină mică
- 2 cartofi
La final:
- sare de Cacica / roz de Hymalaia
- piper
- pătrunjel pentru decor
- două linguri de ulei de măsline obținut prin presare la rece
-un cub unt de cocos
Cum se face:
Am pus la fiert în apă la foc mic cartoful și țelina, iar florile de brocoli le-am cocoțat la etaj să se prepare pe abur! Sunt sigură că fiecare gospodină poate inventa un sistem ca acesta dacă nu are deja o oală specială! Dacă nu, pot fi scufundate un pic la final în apa clocotită!
Când cartoful este fiert se blenduiesc toate ingredientele și gata supa!