Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Almette vegan, cu mărar
Almette vegan, cu mărar
Almette vegan, cu mărar

Almette vegan, cu mărar

Voturi (3):
Timp de preparare: 10 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Almette vegan, cu mărar - cum se prepară?
Comentarii

Nu ştiu cum a ajuns brânza noastră de oi frecată cu verdeaţă şi ceapă să fie înlocuită cu „o specialitate de brânză produsă după o reţetă tradiţională din zona Alpilor”, celebra deja (mai ales printre copii) Almette. 

Dar eu vreau să vă propun ceva şi mai şi: să faceţi cunoştinţă cu nuca rebelă, cea care creşte în afara unui fruct (seamănă cu un măr fructul şi are gust astringent, îţi sterpezește dinţii). Am ales aceste nuci pentru că ele pot înlocui cel mai bine lactatele de care românii sunt atât de legaţi (dar care sunt mari producătoare de mucus în organism). Şi dacă tot am pornit de la brânză de oaie, măcar să ajungem la ceva ce se numeşte şi brânză, imită şi Almette-ul, dar nu conţine proteină animală.

Aşadar, diafana brânzică de caju.

Bună, sănătoasă (conţine grăsimi mononesaturate, cupru, magneziu) şi nu e nevoie să practici transhumanţa pentru ea.

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

300 g caju hidratat peste noapte (sau cel puțin 3 ore)

4 dinţi de usturoi

20 ml de apă

sucul de la o lămâie

3 linguri rase de drojdie inactiva (fulgi de drojdie)

o linguriţă de sare roz de hymalaia (neiodată)

piper cayenne / piper negru / piper roşu / ardei iute – la alegere, opţional

La final:

două fire de ceapă verde

o legătură mică de mărar

Cum se face:

Se procesează toate ingredientele în blender, până devine totul o pastă fină şi cremoasă.

La final se adaugă ceapa verde tocată mărunt şi mărarul.

Delicios!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »