![]() Almette vegan, cu mărar
Timp de preparare:
10 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Almette vegan, cu mărar - cum se prepară?
Comentarii
Nu ştiu cum a ajuns brânza noastră de oi frecată cu verdeaţă şi ceapă să fie înlocuită cu „o specialitate de brânză produsă după o reţetă tradiţională din zona Alpilor”, celebra deja (mai ales printre copii) Almette. Dar eu vreau să vă propun ceva şi mai şi: să faceţi cunoştinţă cu nuca rebelă, cea care creşte în afara unui fruct (seamănă cu un măr fructul şi are gust astringent, îţi sterpezește dinţii). Am ales aceste nuci pentru că ele pot înlocui cel mai bine lactatele de care românii sunt atât de legaţi (dar care sunt mari producătoare de mucus în organism). Şi dacă tot am pornit de la brânză de oaie, măcar să ajungem la ceva ce se numeşte şi brânză, imită şi Almette-ul, dar nu conţine proteină animală. Aşadar, diafana brânzică de caju. Bună, sănătoasă (conţine grăsimi mononesaturate, cupru, magneziu) şi nu e nevoie să practici transhumanţa pentru ea. Timp de preparare: 10 minute Ingrediente: 300 g caju hidratat peste noapte (sau cel puțin 3 ore) 4 dinţi de usturoi 20 ml de apă sucul de la o lămâie 3 linguri rase de drojdie inactiva (fulgi de drojdie) o linguriţă de sare roz de hymalaia (neiodată) piper cayenne / piper negru / piper roşu / ardei iute – la alegere, opţional La final: două fire de ceapă verde o legătură mică de mărar Cum se face: Se procesează toate ingredientele în blender, până devine totul o pastă fină şi cremoasă. La final se adaugă ceapa verde tocată mărunt şi mărarul. Delicios! |