Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Ardei umpluti cu hrisca si orez
Ardei umpluti cu hrisca si orez
Ardei umpluti cu hrisca si orez
Ardei umpluti cu hrisca si orez

Ardei umpluti cu hrisca si orez

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Ardei umpluti cu hrisca si orez - cum se prepară?
Comentarii

Ardei umpluti

cu

Hrisca si Orez

 

 

A vrut sarmale ca la mama Oltea, a incercat sa ma convinga ca poate astepta sa se mureze varza daca nu ne oprim la ea sa ne dea imprumut. Ca ma poate intelege daca nu vor fi infasurate corect ca ale mamei, ca le poate coase el... sarmalele... Dar n-am avut curaj, sarmalele mamei sunt unice. Perfecte. Asa ca, avem aici ardei umpluti!

 

Timp necesar: 40 minute pentru preparare, 2 ore la cuptor

 

Ingrediente necesare:

190 g orez integral

130 g hrisca

155 g ceapa

145 g pastarnac

100 g radacina patrunjel

100 g radacina telina

130 g morcov

200 g bulion pentru umplutura, 200 g pentru pus in tava

...

o legatura marar verde

o legatura patrunjel verde

o lingurita tarhon uscat

o lingurita leustean uscat

sare dupa gust

piper proaspat rasnit

optional - condimente pentru sarmale 0 lingura

...

8 ardei grasi

...

ulei de floarea soarelui sau de masline / unt pentru cine consuma

 

Cum se face

Am procedat in felul urmator:

PASUL 1

Hrisca si orezul - puse intr-un castron cu apa curata la hidratat!

PASUL 2

Morcovul, telina, patrunjelul si pastarnacul le-am maruntit in blender. Foarte bine pot fi date pe razatoare.

Ceapa tocata marunt.

PASUL 3

Toate astfel maruntile le-am pus intr-o oala acoperita, la foc mic, pana cand s-au inmuiat.

PASUL 4

Am adaugat hrisca, orezul si bulionul si am amestecat pana la omogenizare. 

10 minute cu capacul pus!

PASUL 5

Am adaugat verdeturile, sarea si uleiul.

10 minute cu capacul pus, tot la focul cel mai mic.

 

PASUL 6

In timp ce toate si-au prefacut gustul pe foc, am procedat asa:

Am curatat ardeii de cotor si seminte si i-am copt putin fara sa ii las sa se inmoaie.

 

PASUL 7

Ardeii astfel copti i-am umplut cu compozitia de mai sus, i-am aliniat frumos intr-o tava de cuptor inalta in care am turnat bulion de rosii, sare si apa pana la jumatate!

PASUL 8

Tava se pune in cuptor la 160gC pentru cel putin doua ore!!!

 

 

 

 

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »