![]() Cartofi Dulci la cuptor, cu rozmarin si cimbru
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Cartofi Dulci la cuptor, cu rozmarin si cimbru - cum se prepară?
Comentarii
CARTOFI DULCI LA CUPTOR CU ROZMARIN, CIMBRU SI MULT USTUROI
Am sa va scriu secretul unei retete perfecte de cartofi dulci la cuptor! Aroma este incredibila si copiilor le va placea garantat!
Timp de preparare : 15 min pentru pregatire / 45 minute la cuptor
Ingrediente necesare
1 kg cartofi dulci 3 linguri unt ghe topit, sau normal de masa 4 linguri ulei de masline sare dupa gust piper proaspat rasnit dupa gust doua lingurite cimbru uscat doua ingurite rozmarin tocat o lingurita paprika dulce o capatana usturoi sau dupa gust optional usturoi uscat
Cum se face: Cartofii se curata de coaja (daca sunt bio pot fi preparati cu tot cu coaja) si se taie felii groase de doi centimetri. Intr-un castron se pun: untul topit, uleiul, sarea, piperul, cimbrul, rozmarinul, paprika si o lingurita usturoi uscat. Se tavalesc bine cartorii prin compozitie si se aliniaza intr-o tava de cuptor (tava de metal). Va ramane in castron putin lichid peste care adaugam o cescuta de apa plata - pentru final Se preincalzeste cuptorul la 200gC Se coc cartofii pentru 25-30 de minute. Se scoate tava si se stropesc cartofii cu sucul ramas in castron, se adauga usturoiul tocat sau intreg si se mai lasa in cuptor pentru 15 minute!
Noi am servit cartofii alaturi de salata din spanac crud!
|