![]() Icre de hrișcă încolțită
Timp de preparare:
10 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Icre de hrișcă încolțită - cum se prepară?
Comentarii
Nu știu cum, dar m-am trezit la 5 dimineața să pun hrișcă la hidratat pentru că m-am visat mâncând. Dar când i-a venit rândul la gătit, m-am gândit să o mai las totuși să și gemineze. Și așa, din aproape în aproape, am facut icre din hrișcă. Ce mi-a plăcut cel mai tare a fost că David a mâncat un bol așa de mare încât de-ar mai fi mâncat încă puțin, nu mai aveam ce fotografia.
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente necesare:
100 g hrișcă (înmuiată si apoi germinată)
o ceapă uscată sau ceapă verde
un cub de unt de cocos
o lingură de ulei de măsline
o lingură sau mai mult de tărâțe de phsyllium
sucul de la o jumătate de lămâie
sare după gust
un fir de piper
oregano optional sau alge uscate
Cum se face:
Se hidratează hrișca pentru 3 ore cel puțin, după care se lasă la germinat în sită pentru câteva ore. Se spală bine hrișca, se pune în blender împreună cu toate ingredientele, mai puțin tărâțele și ceapa. Se procesează foarte puțin, cât să se spargă bobul, fără să devină o pastă fină. La final se adaugă tărâțe în funcție de cât de pastoase vreți să rămână. Se toacă ceapa și gata masa!
Poftă bună! |