![]() Icre din chia albă (Video)
Timp de preparare:
20 de minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Icre din chia albă (Video) - cum se prepară?
Comentarii
Cu mult timp înainte să fie telefoane sau internet, în zilele imperiului aztec, oamenii din triburi nu puteau comunica decât prin alergători, bărbați care alergau literalmente distanțe foarte mari de la un trib la altul. Dar cum puteau aceşti oameni să alerge zile în şir? Legenda spune că aceşti oameni se hrăneau cu chia, o plantă care face valuri în cercurile de nutriţie din cauza statutului său de superaliment. De ce este chia un superaliment? Pentru că are: de 2 ori mai multe proteine decât orice alte seminţe sau cereale de 5 ori mai mult calciu decât laptele, plus bor, care este un mineral care ajută la transferul şi fixarea calciului în oase. de 2 ori mai mult potasiu decât în banane. de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul, de 8 ori mai multi acizi omega 3 şi omega 6 decât într-o măsură similară de somon sălbatic Chia îşi triplează volumul atunci când este pusă într-un lichid (apă, lapte etc) devenind un produs gelatinos cu multiple întrebuinţări (fie este folosit pe post de liant în loc de ou, fie ca aliment care dă saţietate prin această particularitate a sa, şi pentru asta este foarte bine folosit ca adjuvant în diete de slăbire). Dacă v-am convins măcar un pic, hai să vă arăt şi cum puteţi prepara această minunată chia. Eu am preparat-o și acasă, dar și afară, pentru constănțenii curajoși care vor sa guste lucruri noi. Mai jos ai filmulețul și rețeta. Timp de preparare: 20 minute Ingrediente: 75 g seminţe de chia albă 1/2 sucul de la o lămâie 100 ml apă plată sare roz de hymalaia 20 ml ulei de in 1/4 linguriţă seminţe în râşnite proaspăt în râşniţă de cafea 1/4 linguriţă târâțe de phsyllium 1/4 linguriţă turmeric o pişcătură de piper ceapă roşie tocată fîn Cum se face: Într-un bol mic se pune apa, lămâia, seminţele de chia, sarea, apoi se amestecă puţin cât să se încorporeze. Între timp pregătim celelalte ingrediente. Când chia este "umflată" adăugăm pe rând ingredientele toate şi gata! Turmericul îi va da culoarea, inul şi phsyllium îşi vor face treaba să digeram uşor, chia e regină... Poftă bună și putere de alergat! |