Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Pâine fără frământare
«
Pâine fără frământare
Pâine fără frământare
Pâine fără frământare
Pâine fără frământare
Pâine fără frământare
»

Pâine fără frământare (VIDEO)

Voturi (5):
Timp de preparare: 1-5 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Pâine fără frământare (VIDEO) - cum se prepară?
Comentarii

Cui nu-i place aroma de pâine proaspăt coaptă, la el în casă? Și cine nu fuge de frământat pâine, cine nu are emoții când vine vorba despre a coace pâine?

Vin cu această variantă, celebră de altfel, dar modificată pe gustul meu!

Dacă urmăriți pașii corect și cu atenție, veți avea pâine pe masă cu doar 5 minute de muncă! În rest, sunt doar timpi de așteptare. Eu prefer să mă joc ceva mai mult prin bucătărie, motiv pentru care cumpăr grânele și le macin proaspăt. Am plăcerea să mă "consider" pe de o parte morar, iar mai apoi brutar - joacă și umor de gospodină, ce să-i faci!

Mai jos găsești rețeta dar și un filmuleț, ca să vezi cum o fac eu.


Timp de preparare5 minute pregătirea propriu-zisă, plus timpul în care stă aluatul la frigider -

de la 3 ore în sus  plus timpul de coacere - 75 minute)

PONT - EU PUN ALUATUL LA FRIGIDER SEARA, IAR DIMINEATA CAND MA TREZESC COC PAINEA!!!

Ingrediente:

300 g făină de grâu spelta

300 g făină de secară

sau - 600 g faina din care va place

420 ml de apă calduta (37gC) în care topim: 1/3 cub drojdie (sau un plic cu 7 g drojdie uscata), 2 lingurițe sare, 5 cuburi unt cocos (sau unt de masa = un cub echivalenentul unei linguri de supa)

 


Cum se face:


Făina se pune într un bol, se face o gaură în mijloc și se toarnă apă calduță, cu ingredientele topite în ea și se amestecă cu o lingură de lemn.

Când apa s-a încorporat bine, se acoperă bolul cu o folie de plastic și se pune la frigider între 3 ore și până la 4 zile!

Preincalzim cuptorul la 185gC cu tot cu oala in el. ATENTIE - o oala cu tot cu capac. Ideal este sa folositi o oala de tuci dar mege cu orice tip de oala cu capac.

Se scoate aluatul din frigider și se așează pe semințe de floarea soarelui (sau orice altceva - făină, mac, semințe de susan, etc), și se modelează în formă rotundă, ca o bilă.

Când cuptorul a ajuns la temperatura setată, se deschide capacul cratitei, se pune hârtie de copt și se "aruncă" coca în el exact ca in film!

Timp de 45 de minute se coace cu capacul pus, după care se scoate capacul și se mai coace 30 de minute, făcând testul cu scobitoarea după primele 15 minute!

Nu va fi necesar să strigați: "Poftiți la masă", pentru că miroase până la vecina!

Pont

Mi s-a întâmplat să trebuiască să plec din oraș pe neașteptate, iar aluatul a rămas singur și trist la frigider. Când m-am întors am copt pâinea ca pe un "experiment" și am avut surpriza să constat că era chiar mai gustoasă. Așa că, daca îi dați de gust o să procedați ca mine: o dată la trei zile puneți încă un aluat la frigider - așa, să fie acolo...

În funcție de imaginația fiecăreia, pâinea poate să fie îmbunătățită. Îi puteți pune în aluat inainte de a o coace- măsline, ceapă verde, semințe, ardei gras, ierburi aromatice, roșii uscate, sau, cel mai bine, îmi povestiți voi cu ce ați încercat!!

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »