Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Pasta de anghinare cu masline verzi

Pastă de anghinare cu măsline verzi

Voturi (6):
Timp de preparare: 10 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Pastă de anghinare cu măsline verzi - cum se prepară?
Comentarii

Anghinarea seamănă cu un ciulin, este amară, iar popular i se zice „darul Sfintei Marii”. De ce un fel de ciulin amar să fie un dar de la Sfântă Maria? Păi dacă ne uităm în Universul ăsta minunat ne cam dăm seama că este ca şi cum am fi într-un joc în care avem o hartă cu indicii pe care trebuie să le descifrăm. Ştiţi jocul ăla cu piraţii care caută comoara şi au o hartă?

Alimentele ne sunt indicii pentru vindecare. Nu degeaba Hipocrate recomanda ca alimentele să ne fie leacuri. Dacă te uiţi după indicii, vezi că un anume aliment are o formă şi un gust care îţi spun exact pentru ce să-l foloseşti. Nuca, de exemplu, are exact forma creierului uman. Şi da, este foarte bună pentru creier. Conţine acizi graşi esenţiali care ajută în depresie, insomnie, şi în menţinerea într-o stare optimă de sănătate a celulelor cenuşii din creier.

Anghinarea este amară... în iunie este maxim de amară... când ai probleme cu fierea nu-i aşa că simţi un gust foarte amar în gură? Ei, uite aşa ne dăm seama că amăreala anghinarei este un dar al Sfintei Marii pentru sănătatea colecistului şi a ficatului. Şi aşa şi este.  Se folosesc de la ea „inimile”, tulpinile, frunzele pentru diverse remedii foarte eficiente. 

Noi astăzi o să vorbim despre inimile de anghinare (cele pe care le găseşti la conservă) din care facem ceva rapid, bun, gustos, sănătos, şi care rezistă 2 zile la frigider.

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

2 dinţi de usturoi pisaţi sau răzăliti

o cană de măsline verzi fără sâmburi, soiul kalamata

o lingură de capere spălate şi scurse

400 g inimi de anghinare

ulei de măsline

Cum se face:

Toate ingredientele se procesează în blender, dar nu mult. Nu trebuie să devină o pastă fină, ci una mai grosieră, să fie şi bucăţele mici amestecate.

Poftă bună la darul Sfintei Marii!

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »