![]() Pilaf zis și Rizoto, din Quinoa
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Pilaf zis și Rizoto, din Quinoa - cum se prepară?
Comentarii
Pentru că am senzația că dacă nu termin ordinea nu mă vor lăsa să ies afară... așa ca în copilărie, m-am apucat să verific totul în cel mai ascuns colț al casei și al memoriei mele. Așa am descoperit zeci de schițe și notițe cu idei care nu au apucat să se tranforme în arome reale. Deci, să vedem ce avem noi aici
Timp necesar 30 minute
Ingrediente necesare 2 căni de quinoa albă 200 g ciuperci pleurotus 150 g morcov o legătură ceapă verde (doar partea albă) sau ceapă normală o legătură mărar o foaie de dafin sare piper negru boabe rozmarin uscat măghiran uscat ulei din care vă place o lingură unt de cocos sau de care consumați
Cum se face
Quinoa se pune la hidratat în apă curată până terminăm de pregătit legumele. Morcovii, ceapa și ciupercile se toacă la cuțit, cuburi fine. Se pun la foc mic, cu capacul acoperit, să se abureacă singure cu foaia de dafin și boabele de piper. Când sunt înmuiate se adaugă untul și se mai acoperă pentru 10 minute. Quinoa spălată și scursă se pune în oală, plus apă curată - la o cană de quinoa o cană de apă curată și se lasă la fiert în funcție de oală și de tipul de aragaz cam 20 de minute cu rozmarinul, sarea și măghiranul. Se servește cu murături după gust, mărar proaspăt din belșug la final!
Pont A doua zi a fost chiar mai gustos, un prânz bun pentru pachetul de la birou. |