Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Tapenade ( pastă cu măsline)
Tapenade ( pastă cu măsline)
Tapenade ( pastă cu măsline)
Tapenade ( pastă cu măsline)

Tapenade ( pastă cu măsline)

Voturi (4):
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Tapenade ( pastă cu măsline) - cum se prepară?
Comentarii

Tapenade este caracteristică bucătăriei provensale ( regiunea Provence, situată în sud-vestul Franței, la graniță cu Italia) și are aspectul unei paste. Rezistă la frigider pentru mai multe zile și este o gustare ideală. 

Timp de preparare:  10 minute 

Ingrediente necesare: 

- o cană măsline verzi fără sâmbure

- un gogoșar roșu sau ardei capia

- un dinte usturoi sau mai mult (dupăgust)

- un vârf de cuțit piper negru

- două lingurițe suc lămâie

- 10 capere

- 8-9 felii roșii uscate

- două linguri ulei de măsline

- 1/2 linguriță turmeric

- cimbru

- rozmarin

-un ardei iute

- 1/4 linguriță miere
- două linguri târâte de phsillyum

Cum se face:

Se curăță ardeiul/gogoșarul de cotor și de sâmburi, se toacă și se pune în blender împreună cu toate ingredientele. Se procesează până când ajunge la consistența dorită. Personal, prefer să adaug târâte de phsillyum pentru o digestie ușoară și pentru că îi da pastei o textură compactă.

Poate fi servită pe pâine raw, sau pâine cu maia, ca și aperitiv ori garnitură.

Poftă bună!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »