Tapenade este caracteristică bucătăriei provensale ( regiunea Provence, situată în sud-vestul Franței, la graniță cu Italia) și are aspectul unei paste. Rezistă la frigider pentru mai multe zile și este o gustare ideală.
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente necesare:
- o cană măsline verzi fără sâmbure
- un gogoșar roșu sau ardei capia
- un dinte usturoi sau mai mult (dupăgust)
- un vârf de cuțit piper negru
- două lingurițe suc lămâie
- 10 capere
- 8-9 felii roșii uscate
- două linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriță turmeric
- cimbru
- rozmarin
-un ardei iute
- 1/4 linguriță miere
- două linguri târâte de phsillyum
Cum se face:
Se curăță ardeiul/gogoșarul de cotor și de sâmburi, se toacă și se pune în blender împreună cu toate ingredientele. Se procesează până când ajunge la consistența dorită. Personal, prefer să adaug târâte de phsillyum pentru o digestie ușoară și pentru că îi da pastei o textură compactă.
Poate fi servită pe pâine raw, sau pâine cu maia, ca și aperitiv ori garnitură.
Poftă bună!