Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Unt din seminte de floarea soarelui

Unt din semințe de floarea soarelui

Voturi (7):
Timp de preparare: 1-5 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Unt din semințe de floarea soarelui - cum se prepară?
Comentarii

Prima mea întâlnire cu floarea-soarelui a fost de neuitat. Mă uitam fascinată la contrastul dintre galbenul petalelor şi negrul seminţelor îngrămădite una în alta. Îmi aduc aminte că îmi părea o albină uriaşa şi rotundă... la asta mă ducea cu gândul contrastul minunat galben-negru.

Când am aflat şi legenda ei, mare drag am prins de fata de împărat îndrăgostită de soare şi transformată de mama acestuia într-o sămânţă neagră, purtată de vânt, din care a răsărit aşa o floare mirată şi plină de dorul soarelui.

Floarea-soarelui a fost descoperită abia în urmă cu cinci sute de ani de către primii conchistadori care au păşit pe pământul american, în preajma locurilor sfinte ale aztecilor. Tare s-au mai minunat când au găsit-o acolo, 'năltuță cât un om şi orientându-se mereu astfel încât să fie tot timpul cu faţa către soare.

Nu ştiu când şi cum s-au îndrăgostit românii de frumoasa floare, dar aşa bine s-au înţeles, încât este nelipsită de pe câmpurile ţării, România fiind în topul producătorilor de floarea soarelui.

Hmm, dar cum putem să o aducem noi cu blândeţe în casele şi în farfuriile noastre? Cât mai naturală, nepreparată, neprajită, nesărată, adică doar aşa, plină de soare cum se găseşte ea pe câmpiile scăldate de soare? Cum să facem să beneficiem şi noi de toată lumina soarelui din ea?

Că avem multe motive să nu o chinuim termic... conţine din plin atâtea minunăţii, pe care le-am pierde dacă le-am coace la cuptor: magneziu, vitamina D, seleniu, vitamina E, vitamina B1, B5, fier, proteine, calciu.

Hai să nu vă mai ţin pe jar şi să vă spun ce trebuie să faceţi ca să va răsfăţaţi cu un unt rupt din soare în mai puţin de 5 minute!

Timp de preparare: 5 minute

Timp de hidratare seminţe: peste noapte sau cel puţin 3 ore

Ingrediente:

250 g seminţe de floarea soarelui decorticate, hidratate peste noapte sau cel puţin 3 ore


1/2 linguriţă sare roz de hymalaia (neiodata!)


o linguriţă seminţe de chia albă


o linguriţă seminţe de in

Cum se face:

Seminţele de floarea soarelui hidratate şi spălate bine se procesează în blender cu apă şi sare, până se transformă într-o pastă cremoasă şi fină.

Seminţele de in şi de chia se râşnesc în râşniţă de cafea, până devin ca o făină şi se adaugă în compoziţie.

Zi însorită!

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »