Varză de Bruxelles coaptă
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Varză de Bruxelles coaptă - cum se prepară?
Comentarii
M-am îndrăgostit de verzucile acestea delicate și pline de sănătate și mă bucuram de câte ori le găseam în meniurile restaurantelor, dar cam fugem să le pregătesc acasă până când mi-a picat în mână un articol despre beneficiile lor - și atunci a început joaca ! Timp de preparare: 35 minute Ingrediente necesare: - 1 kg varză de bruxelles praospătă - o lămâie - usturoi răzălit - ulei de măsline - sare neiodată - piper negru - cimbru Cum se face: Se preîncălzește cuptorul la 200gC Se taie cotorul verzelor și se curăță de primele 2-3 frunze, se spală într-un jet de apă și se taie în patru doar dacă avem gurițe de copilași la masă! Se așează pe o foaie de copt într-o tavă și se stopește din belșug cu ulei de măsline obținut prin presare la rece, sare, se stoarce sucul de la lămâie desupra iar lămâia se taie felii și se pune tot în tavă cu restul ingredientelor. Se amestecă bine verzucile să se combine condimentele și se pune la cuptor pentru 25 de minute! Deliciu!
|