![]() Salata de VINETE albe
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Salata de VINETE albe - cum se prepară?
Comentarii
Salata de VINETE Albe
Povestea spune ca vinetele sunt originale din India unde au crescut ca plante salbatice, si ca timp de sute de ani oamenii nu au mancat vinete pentru ca erau convinsi ca aduc nebunia, lepra ori cancerul... Gustul amarui al vinetei necoapte a adus o reputatie proasta acestei legume in Evul Mediu. Intre timp s-a descoperit ca sunt printre cele mai sanatoase legume din lume prin continutul lor de fier, calciu si alte minerale, fibre. Sunt sarace in calorii si mai nou am descoperit cum pot fi coapte 3-4 kg de vinete in 15 minute fara sa faci fum in casa, fara sa te frigi la degete, fara chin!
Despre vinetele albe: Ultima mea descoperire, cu o aroma mai delicata si mai dulceaga, elegante si cu putine seminte, bogate in potasiu, vitamine din grupul B, magneziu, cupru, cu o coaja bogata in antioxidati, lupta impotriva cancerului.
Timp necesar: 30 de minute din care 15 sunt pentru copt
Ingrediente necesare:
Vinete albe ulei de floarea soarelui obtinut prin presare la rece sau ulei de masline sare ceapa tocata fin
Cum se face: Se coc vinetele clasic pe gratar ori in cuptor, pe flacara sau in oala! Da, ai citit bine - in oala! Ai aici articolul despre cum devine treaba simpla in doar 15 minute! Dupa ce sunt scurse si racite, se toaca cu un satar de lemn si se amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn cu ulei, sare, iar la final se adauga ceapa tocata fin. Greu?
Este preferata noastra indiferent de anotimp!
|