Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Retetele Manuelei. Gust raw, gust vegan

Vă rog să-i spuneți bun venit cărții tipărite cu Rețetele Manuelei, Ediția a-II-a!

EDIȚIA a-II-a

Format: TIPĂRIT, 190 de pagini, coperți cartonate.

Cartea include 131 de rețete raw vegane, vegane și vegetariene, inclusiv seturile de rețete pentru Meniurile complete pentru Paște și Crăciun!

Preț: 110 lei + transport

COMANDĂ ACUM »

Salată gigantică mănăstirească
Salată gigantică mănăstirească
Salată gigantică mănăstirească
Salată gigantică mănăstirească

Salată gigantică mănăstirească (Video)

Voturi (1):
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Salată gigantică mănăstirească (Video) - cum se prepară?
Comentarii

În filmulețul realizat la mănăstirea Crucea, în zi de duminică, în Postul Sfântului Paște, o să vedeți că am gătit alături de Maica Stareță Teodora. De mare nădejde este maica în bucătărie, pentru că am făcut o salată gigantică, să ajungă la toată lumea. Să fie pentru toate măicuțele dar și pentru enoriașii rămași la masă după Sfantul Maslu.

Este foarte important să înțelegeți că în "salată" nu este obligatoriu să folosiți aceste ingrediente exact în cantitățile folosite de mine. Dacă este un ingredient care nu vă place în stare crudă sau un altul vă lipsește din cămară, merge foarte bine și fără. Pe vremuri, obișnuiam să dreg această salată cu un sos din maioneză de ou și muștar. Acum am ales altă variantă - mai sănătoasă.

Important de reținut: sfecla, conopida, broccoli, morcovul, țelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, gulia, ardeiul SUNT TOATE CRUDE.

Mai jos aveți filmul și rețeta:



Timp pentru preparare: în funcție de cât de multe ingrediente folosim și cât de iscusite suntem în mânuirea cuțitului. Cel puțin 20 minute aș zice eu.

Ingrediente folosite (pentru 6 persoane flamande):

500 g cartofi fierți

o sfeclă roșie mică

o căpățână de conopidă mică

o căpățână de brocoli mică

un morcov

o rădăcină de țelină mică

100 grame mazăre fiartă

o rădăcină păstârnac

o rădăcină pătrunjel

o gulie

un ardei capia roșu

un ardei iute


Pentru dressing:

ulei de măsline

un avocado

100 grame de caju hidratat cel putin 3 ore în apă, cu un fir de sare

sare neiodată după gust

piper

turmeric

sucul de la o lămâie

o lingură semințe de muștar

puțină apă în funcție de cât dorim să fie de cremos sau lichid dresingul

optional: o lingură de drojdie inactivă


Cum se face:

Cartofii se spală și se pun la fiert în apă rece cu tot cu coajă, împreună cu doi dinți de usturoi necurățat. Se fierb cât să rămână fermi la final. Îi folosim în salată cu tot cu coajă (dacă cunoaștem proveniența lor - dacă nu, îi curățăm).

Cartofii se taie când sunt reci, în cuburi mari, ca să nu se sfărâme prea tare când îi amestecăm cu restul ingredientelor.

Restul rădăcinoaselor se toacă fin la cuțit și se amestecă cu mazărea și cu cartofii fierți.

Dressing salată (un excelent înlocuitor vegan pentru maioneză!):

Se pun toate ingredientele în blender la viteză maximă, până se transformă într-o pastă fină.

Se amestecă în salată și aveți grijă să nu dispară toată salata până apucați să-i faceți o poză și pentru mine!

 

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »