Salată gigantică mănăstirească (Video) - cum se prepară?
Comentarii
În filmulețul realizat la mănăstirea Crucea, în zi de duminică, în Postul Sfântului Paște, o să vedeți că am gătit alături de Maica Stareță Teodora. De mare nădejde este maica în bucătărie, pentru că am făcut o salată gigantică, să ajungă la toată lumea. Să fie pentru toate măicuțele dar și pentru enoriașii rămași la masă după Sfantul Maslu.
Este foarte important să înțelegeți că în "salată" nu este obligatoriu să folosiți aceste ingrediente exact în cantitățile folosite de mine. Dacă este un ingredient care nu vă place în stare crudă sau un altul vă lipsește din cămară, merge foarte bine și fără. Pe vremuri, obișnuiam să dreg această salată cu un sos din maioneză de ou și muștar. Acum am ales altă variantă - mai sănătoasă.
Important de reținut: sfecla, conopida, broccoli, morcovul, țelina, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, gulia, ardeiul SUNT TOATE CRUDE.
Mai jos aveți filmul și rețeta:
Timp pentru preparare: în funcție de cât de multe ingrediente folosim și cât de iscusite suntem în mânuirea cuțitului. Cel puțin 20 minute aș zice eu.
Ingrediente folosite (pentru 6 persoane flamande):
500 g cartofi fierți
o sfeclă roșie mică
o căpățână de conopidă mică
o căpățână de brocoli mică
un morcov
o rădăcină de țelină mică
100 grame mazăre fiartă
o rădăcină păstârnac
o rădăcină pătrunjel
o gulie
un ardei capia roșu
un ardei iute
Pentru dressing:
ulei de măsline
un avocado
100 grame de caju hidratat cel putin 3 ore în apă, cu un fir de sare
sare neiodată după gust
piper
turmeric
sucul de la o lămâie
o lingură semințe de muștar
puțină apă în funcție de cât dorim să fie de cremos sau lichid dresingul
optional: o lingură de drojdie inactivă
Cum se face:
Cartofii se spală și se pun la fiert în apă rece cu tot cu coajă, împreună cu doi dinți de usturoi necurățat. Se fierb cât să rămână fermi la final. Îi folosim în salată cu tot cu coajă (dacă cunoaștem proveniența lor - dacă nu, îi curățăm).
Cartofii se taie când sunt reci, în cuburi mari, ca să nu se sfărâme prea tare când îi amestecăm cu restul ingredientelor.
Restul rădăcinoaselor se toacă fin la cuțit și se amestecă cu mazărea și cu cartofii fierți.
Dressing salată (un excelent înlocuitor vegan pentru maioneză!):
Se pun toate ingredientele în blender la viteză maximă, până se transformă într-o pastă fină.
Se amestecă în salată și aveți grijă să nu dispară toată salata până apucați să-i faceți o poză și pentru mine!
Nu există comentarii pentru această rețetă.
Ce-ar fi să-mi scrii chiar tu ceva?
Întrebare de securitate:
Cate litere contine cuvantul "solutie"? (raspundeti in cifre)