![]() Pesto Genovese din BUSUIOC cu LEURDĂ (Video)
Timp de preparare:
10 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Pesto Genovese din BUSUIOC cu LEURDĂ (Video) - cum se prepară?
Comentarii
Cum frumos i-a spus cineva, Împăratul Verde al Împărăției sosurilor italiene, Pesto are origini învăluite într-o aură de mister! Iar pentru mine povestea sună cam așa - în urmă cu ceva timp (poate ani...) am primit un mesaj de la un *prieten* de pe FB care îmi propunea această rețetă în varianta originală. Mi-am promis că voi încerca, dar am uitat repejor de ea până când neștiind ce să mai inventez pentru leurdă mi-a venit acest gând, să fac un pesto în varianta mea! Am organizat filmarea în secunda doi și uite ce a ieșit! PS: Cu mulțumiri acelui prieten care mi-a sugerat rețeta, și cu mare părere de rău că nu-mi mai amintesc numele! Am speranța că dacă va citi rețeta, își va aminti desigur... dar sper să nu se supere Mai jos aveți filmul și rețeta:Timp necesar: 10 minuteIngrediente necesare4 legături de leurdă 2 legături de busuioc verde sare de mare 4 linguri semințe de pin o lingură drojdie inactivă sau după gust ulei de măsline o picătură de lămâie mojar de piatră Cum se faceAm spălat frunzele și le-am uscat cu un prosop de hârtie! Apoi am pasat în mojar întâi leurda cu sare de mare, am adăugat frunzele de busuioc, semințele de pin și la final drojdia inactivă plus uleiul de măsline! O picătură de suc de lămâie întregește aroma perfect! Am servit acest sos direct pe biscuiți crocanți, pe paste, gnochi, pe salata de roșii... infinite variante! |