Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Pesto Genovese din BUSUIOC cu LEURDĂ

Pesto Genovese din BUSUIOC cu LEURDĂ (Video)

Voturi (0):
Timp de preparare: 10 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Pesto Genovese din BUSUIOC cu LEURDĂ (Video) - cum se prepară?
Comentarii

Cum frumos i-a spus cineva, Împăratul Verde al  Împărăției sosurilor italiene, Pesto are origini învăluite într-o aură de mister!

Iar pentru mine povestea sună cam așa - în urmă cu ceva timp (poate ani...) am primit un mesaj de la un *prieten* de pe FB care îmi propunea această rețetă în varianta originală. Mi-am promis că voi încerca, dar am uitat repejor de ea până când neștiind ce să mai inventez pentru leurdă mi-a venit acest gând, să fac un pesto în varianta mea! Am organizat filmarea în secunda doi și uite ce a ieșit!

PS: Cu mulțumiri acelui prieten care mi-a sugerat rețeta, și cu mare părere de rău că nu-mi mai amintesc numele! Am speranța că dacă va citi rețeta, își va aminti desigur... dar sper să nu se supere 

Mai jos aveți filmul și rețeta:

Timp necesar: 10 minute

Ingrediente necesare

4 legături de leurdă

2 legături de busuioc verde

sare de mare

4 linguri semințe de pin

o lingură drojdie inactivă sau după gust

ulei de măsline

o picătură de lămâie

mojar de piatră

Cum se face

Am spălat frunzele și le-am uscat cu un prosop de hârtie! Apoi am pasat în mojar întâi leurda cu sare de mare, am adăugat frunzele de busuioc, semințele de pin și la final drojdia inactivă plus uleiul de măsline! O picătură de suc de lămâie întregește aroma perfect!

Am servit acest sos direct pe biscuiți crocanți, pe paste, gnochi, pe salata de roșii... infinite variante!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »