SOS din Kapia (Video)
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
SOS din Kapia (Video) - cum se prepară?
Comentarii
Sos din Kapia Un sos versatil, dulce și parfumat, atât de ușor de făcut! Dacă nu mă credeți, aveți în film dovada! Mai jos aveți filmul și rețeta:
Timp necesar: Cu tot cu coacere și curățat, fierbere și sterilizare - 2h Ingrediente necesare : 7 kg ardei Kapia Pentru maioneză: - 300 ml ulei - 4 linguri de muștar simplu - 2 linguri de miere - sare după gust opțional: boabe de mustar rasnite
Cum se face: Ardeii Kapia se pun la copt pe plită, pe jar, pe flacără sau așa, în oală cum am procedat eu. După ce sunt copți frumos pe toate părțile se țin la "aburit" puțin în oală acoperita cu capac sau intr-o punga!
Cât se coc ardeii se face o maioneză astfel: se pune muștarul într-un castronel și se amestecă insistent cu o lingură de lemn adaugând treptat și puțin câte puțin din sare, ulei, miere și opțional boabe de muștar râșnite.
Ardeii Kapia curățați bine de sâmburi și coajă se dau prin blender sau mașina de tocat și se pun la fiert împreună cu maioneza - la foc mic. Când a scăzut un pic compoziția se pune la borcane, se capsează și se sterilizează clasic.
Acest sos se folosește la ciorbe, borșuri, tocănițe, paste, pizza, sau orice și oricum vă place! Noi la filmare l-am mancat așa, pe pâine caldă! |