Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Ceai raw de ghimbir pentru plamani si gat

Ceai raw de ghimbir pentru plămâni și gât

Voturi (4):
Timp de preparare: 10 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Ceai raw de ghimbir pentru plămâni și gât - cum se prepară?
Comentarii

Eu prefer să pregătesc această minune prin presare la rece, dar pentru voi am să prezint ambele variante posibile. Această rețetă este foarte bună pentru răcelile și gripele care ne afectează în anumite perioade ale anului. Am testat în familie pe mine, bărbat și copil. Face minuni dar este și delicioasă!

În urmă cu o săptămână, când s-au dezmorțit virușii pe la noi prin oraș, soțul meu a ajuns acasă terminat de durere în gât și stare generală rea.

I-am pregătit o cadă cu apa "clocotită" și muuult ghimbir proaspăt stors (merge și cu ghimbir pulbere), pentru 30 minute. Apoi l-am înfofolit în pijamale și halat gros ca să transpire mult.

În timp ce se pregătea să intre în cadă, i-am dat un păhărel cu ghimbir stors proaspăt și a făcut gargară! Apoi am preparat această licoare foarte-foarte concentrată (îi curgeau lacrimile în timp ce lua câte o gură)... și în plapumă cu el...

Miracol: a doua zi arăta și se simțea perfect! Cei cu care își anulase întâlnirile cu o seară înainte pe motiv de boală nu l-au crezut că motivul absenței a fost unul legat de "răceală".

Aceasta este ceea ce am trăit eu, de aceea m-am gândit să vă povestesc despre pățanie, căci am testat!

E drept că am repetat procedeul și în următoarele 3 zile! Iar dimineața îi dădeam să facă gargară cu suc de iarbă de grâu proaspăt stors... dar asta este deja altă poveste.

Prima variantă:

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente necesare:

o rădăcină de ghimbir cu tot cu coajă dacă este organic

o lingură turmeric pudra sau o rădăcină mai măricică

două lămâi

scorțișoară

3 linguri mari miere

apă 

Cum se face:

Se stoarce prin presare la rece intâi ghimbirul, apoi turmericul dacă îl avem proaspăt, lămâia tăiată în patru.

Licoarea astfel obținută se pune în blender și se amestecă cu miere dupa gust (3 linguri mari am pus eu) și apă în funcție de cât dorim să fie de concentrat ! Cu cât mai concentrat cu atât mai bine!! Se servește la 37 grade Celsius. Este gustos și a doua zi.

A doua variantă:

Dacă nu avem un aparat în care să stoarcem ghimbirul, putem să facem licoarea și în blender, sau stoarcem lamâia, răzălim ghimbirul, completăm cu apă și miere, turmeric pudră, scorțișoară.... licoarea astfel obținută o putem fierbe ca pe un ceai, strecurată și servită la temperatura corpului!

Sau o incălzim doar la 37 grade Celsius și o servim imediat. Desigur că în varianta de 37 grade Celsius efectul este mai bun!

Sănătate din natură!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »