![]() Ceai raw de ghimbir pentru plămâni și gât
Timp de preparare:
10 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Ceai raw de ghimbir pentru plămâni și gât - cum se prepară?
Comentarii
Eu prefer să pregătesc această minune prin presare la rece, dar pentru voi am să prezint ambele variante posibile. Această rețetă este foarte bună pentru răcelile și gripele care ne afectează în anumite perioade ale anului. Am testat în familie pe mine, bărbat și copil. Face minuni dar este și delicioasă! I-am pregătit o cadă cu apa "clocotită" și muuult ghimbir proaspăt stors (merge și cu ghimbir pulbere), pentru 30 minute. Apoi l-am înfofolit în pijamale și halat gros ca să transpire mult. În timp ce se pregătea să intre în cadă, i-am dat un păhărel cu ghimbir stors proaspăt și a făcut gargară! Apoi am preparat această licoare foarte-foarte concentrată (îi curgeau lacrimile în timp ce lua câte o gură)... și în plapumă cu el... Miracol: a doua zi arăta și se simțea perfect! Cei cu care își anulase întâlnirile cu o seară înainte pe motiv de boală nu l-au crezut că motivul absenței a fost unul legat de "răceală". Aceasta este ceea ce am trăit eu, de aceea m-am gândit să vă povestesc despre pățanie, căci am testat! E drept că am repetat procedeul și în următoarele 3 zile! Iar dimineața îi dădeam să facă gargară cu suc de iarbă de grâu proaspăt stors... dar asta este deja altă poveste. Timp de preparare: 10 minute Ingrediente necesare: o rădăcină de ghimbir cu tot cu coajă dacă este organic o lingură turmeric pudra sau o rădăcină mai măricică Se stoarce prin presare la rece intâi ghimbirul, apoi turmericul dacă îl avem proaspăt, lămâia tăiată în patru. Licoarea astfel obținută se pune în blender și se amestecă cu miere dupa gust (3 linguri mari am pus eu) și apă în funcție de cât dorim să fie de concentrat ! Cu cât mai concentrat cu atât mai bine!! Se servește la 37 grade Celsius. Este gustos și a doua zi. Dacă nu avem un aparat în care să stoarcem ghimbirul, putem să facem licoarea și în blender, sau stoarcem lamâia, răzălim ghimbirul, completăm cu apă și miere, turmeric pudră, scorțișoară.... licoarea astfel obținută o putem fierbe ca pe un ceai, strecurată și servită la temperatura corpului! Sau o incălzim doar la 37 grade Celsius și o servim imediat. Desigur că în varianta de 37 grade Celsius efectul este mai bun! Sănătate din natură! |