Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Ciocolată.. fir de aur
Ciocolată.. fir de aur
Ciocolată.. fir de aur
Ciocolată.. fir de aur

Ciocolată.. fir de aur

Voturi (1):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Ciocolată.. fir de aur - cum se prepară?
Comentarii

Pentru a șasea aniversare a lui David am vrut să fac ceva special dar și spectaculos. David însă își dorea doar petrecere cu prietenii lui, nimic mai mult. Motiv pentru care, văzându-mă cât m-am jucat la bomboanele acestea nici nu a mai fost tentat să le mănânce. Așa am mai învâțat ceva...


Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente necesare:

- 500 g unt de cacao

- 200 g miere

- un fir de sare

- un vârf de cuțit de șofran

- 3 linguri granule de soya

- 3 linguri apă de trandafiri

- o ciupitură piper cayenne sau mai mult

- o linguriță esență vanilie pulbere

- 150g cacao alcalină

- 10 g pulbere de baobab

- 10 g pulbere de mesquite

- 10 g pulbere de maca

Pentru umplutură:

- rom cu arome
- 300-400 g midgale deshidratate
- 250 g stafide

Pentru decor am folosit pulbere de aur comestibil.

Se folosesc forme speciale din silicon pentru bomboane sau o tavă de cuptor.


Cum se face:

Se pun stafidele la "îmbătat" în rom cu o seară înainte pentru un efect puternic!
Migdalele se hidratează pentru cel puțin 3 ore în apă curată cu un fir de sare, se spală bine și se lasă la deshidratat până devin ca pietricelele.

Se topește untul de cacao la 37gC dacă avem aparatura necesară, dacă nu, se topește pe baie de abur sau în deshidrator. Când untul este fluid se adaugă mierea și se continuă procesul până când și mierea devine fluidă.
Se adaugă restul ingredientelor pe rând și se amestecă până la omogenizare.

Dacă se folosesc forme speciale din silicon pentru bomboane se procedează în felul următor: se pune o lingură de compoziție în fiecare formă, se adaugă stafide și migdale în funcție de câte încap, se continuă turnarea ciocolatei în forme.

Dacă se folosește o tavă - se pune o hârtie de copt pe fundul tavei, se toarnă ciocolata și se presară stafidele și migdalele deasupra. Când este întărită deja, se rupe bucăți după bunul plac.

Se decorează cu pubere fină de aur comestibil presărată pe deasupra.

Ține la rece pentru câteva săptămâni dacă plecați de acasă și o uitați. Dacă nu, se consumă urgent și merită să puneți alt unt la topit!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »