![]() Ciocolată raw cu nucă românească (video)
Timp de preparare:
25 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Ciocolată raw cu nucă românească (video) - cum se prepară?
Comentarii
Îţi mai împărtăşesc unul din secretele mele: cum să ai tot timpul la îndemână pentru situaţii „neprevăzute” un dulce sănătos şi delicios. Această ciocolată o păstrăm în cutii din plastic la congelator, iar pe masă, la temperatura camerei rezistă muuult fără să se topească, fără să ne murdărim degetele decât puţin cât să le lingem în drum spre altă bucațică. Eu etichetez cutiile când le bag la la congelator ca să ştiu data şi ce arome am pus în ciocolată... căci eu când mă apuc să fac, nu mă mai opresc. Depozitez la congelator şi am o vreme. Pregătim o tavă de dimensiunea 20/30 cm în care punem hârtie de copt (fug mâncând pământul de folia alimentară din aluminiu). Timp de preparare: 25 minute Ingrediente: 500 g unt de cacao 200 ml miere un fir de sare (potențează aroma de cacao) un fir de piper cayenne (opţional, dacă avem si vrem) 1/4 linguriţă cardamon (opţional, eu scutur din borcan direct că- mi place mult) 3 linguri apa trandafiri (eu dacă nu am apa de trandafiri pun coniac) 200 g cacao raw pulbere, sau carob ca să putem servi seara şi să le dăm copiilor, sau cacao clasică, sau le combinăm pe toate trei între ele în funcţie de preferinţe sau de ce avem în dulap 2 linguri lecitină din soia granule o cană nuci româneşti "prăjite" Cum se face: Se topeşte untul de cacao la temperatură foarte mică, preferabil la 37 grade dacă avem aparatură necesară. Sau îl topim la baie de aburi. Când untul s-a topit, adăugăm mierea, o încorporăm gentil şi, când a devenit lichidă, completăm cu cacao, lecitină şi restul ingredientelor. Amestecăm cât să le incorporam repejor, dar foarte blând. Când compoziţia este gata, repejor o turnăm în tavă (20/30 cm) si apoi punem si niste nuci deaspura (cat de multe vrem și ne plac). O lăsăm să se întărească apoi o tăiem bucăti pentru a o pastra la frigider în cutii. Gata ciocolata! |