Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Hrișca voinicului

Hrișca voinicului

Voturi (1):
Timp de preparare: 20 de minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Hrișca voinicului - cum se prepară?
Comentarii

Mă numesc Manuela și sunt dependentă de HRIȘCĂ!

Și cum nu am găsit leac, mănânc cât pot de multă de câte ori poftesc, uneori zilnic! Și de când am aflat că este recomandată chiar în curele de slăbire, am o singură grijă - cu ce să o mai combin astăzi? Așa am ajuns la infinit de multe combinații pentru ea de la sarmale până la ciocolată dar nu știu cum se face că nu reușesc să le împărtășesc cu voi mereu, poate de teamă să nu vă obosesc cu "hrișcuitul" meu obsesiv?

Lui David îi place mult în orice combinație (așa mamă - așa fiu!) iar propunerea de astăzi este una ușurică, sățioasă, prețioasă și desigur - gustoasă! 

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente necesare:

- 100 g hrișcă

- 50 g nuci (fără sare) Nuci „prăjite” si nuci „prăjite cu sare” sau doar hidratate

- 1/2 linguriță scorțișoară

- miere după gust

- fulgi de cocos

- două cuburi unt de cocos

- un fir de sare

Opțional:
- o linguriță lucuma
- o linguriță mesquite
- cacao


Cum se face:


Se lasă la hidratat hrișca (doar dacă timpul vă permite). După 3 ore poate fi consumată chiar așa cum este în combinație cu restul ingredientelor.

Se dă în clocot apa și se pune hrișca (bine spalată si scursă) să fiarbă la foc mediu, cu un fir de sare. În maxim 10 minute este bobul umflat și moale. ATENȚIE însă să nu fierbeți prea mult să fie ca un terci decât dacă așa vă place, ea trebuie să rămână "bob cu bob", fermă. Se scurge de apă și se spală în apă rece ca să se oprească din fiert.
Nucile "prăjite" se pun în blender împreună cu miere după gust, scorțișoară, untul de cocos și fulgii de nucă de cocos, lucuma, mesquite cu apă de izvor cât să le acopere. Se procesează doar cât să se mărunțească un pic nuca și să fie omogenă compoziția. Se combină cu hrișca răcită și scursă de apă și poate ține la frigider 3-4 zile!
Cui îi place, poate adăuga stafide sau alte fructe deshidratate!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »