Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Orez cu prune
Orez cu prune
Orez cu prune

Orez cu prune

Voturi (3):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Orez cu prune - cum se prepară?
Comentarii

Uite că am reușit să reinterpretez orezul cu prune uscate într-o variantă ceva mai sănătoasă, desigur. Fără zahar, cu orez negru în loc de orez alb (în Ardeal se face și cu carne afumată).

Am gândit această rețetă în amintirea unei femei minunate, Elisabeta, la care mâncam des mâncăruri altfel decât la mama acasă, o femeie de la care am învățat multe lecții de viață curajoasă.

În zilele de post acest fel de mâncare se gătește destul de des în casele românilor. Se caramelizează zahărul, apoi se pun în el prunele si nu mai știu cum se face spre final, pentru că este prima oară când gătesc orez cu prune. Însă din "memoria gustului" și eu zic că seamănă la gust cu ce se făcea pe vremuri.

Timp de preparare:  30 minute (cu tot cu timpul de fierbere a orezului)

Ingrediente folosite:

o cană de orez negru

6 cuburi de unt de cocos

30 de prune uscate

sirop de yacon sau miere

nucșoară

scorțișoară

un fir de sare

Cum se face:

Se lasă orezul la hidratat, se spală bine și se fierbe la foc mic. Se scurge de apă, dar se lasă destul de zemos pentru că prunele vor "bea" tot. Se adaugă untul de cocos, prunele și condimentele, apoi se lasă la răcit cu capacul pus.

Se serveste îndulcit după gust cu sirop de yacon sau cu miere.

Gustul copilăriei pentru unii, pentru mine gustul tinereții într-o singură farfurie!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »