![]() Pască din tofu
Timp de preparare:
25 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Pască din tofu - cum se prepară?
Comentarii
În apropierea Sărbătorilor Pascale ne adunăm alături de cei dragi în jurul mesei bogate, de Mare Sărbătoare. Așa că îți propun un desert simbolic: pasca ???? - doar că varianta mea este raw. Dacă pregătești masa de Paști în stil vegetarian, vegan sau raw la tine acasă sau dacă vei merge la cei dragi, această pască aromată este pur și simplu perfectă. Ai timp să mergi să cumperi toate ingredientele și ai încredere, se face ușor. Iată ingredientele (12 - 16 porții):
Pentru blat: - 230 g arpacaș (îl pui la hidratat peste noapte în apă de băut) 100 g nucă https://www.retetele-manuelei.ro/retete-vegane-sarate-umami/nuci-prajite-si-nuci-prajite-cu-sar - 190 g prune uscate - 200 g smochine - un fir de sare
Pentru umplutură: - 300 g tofu simplusau cu chimen - 3 linguri de miere, după gust (poți înlocui cu siropuri veg dacă nu mănânci miere)
Pentru glazură (caramel sărat - opțional):
- 5 linguri miere după gust (poți înlocui cu siropuri veg) - 3 lingurițe de lucuma - 3 lingurițe de mesquite - sare de mare, după gust
Cum se face PASUL 1 Se pun în blender toate ingredientele pentru blat, (atenție- arpacașul să fie bine scurs de apă!) și se procesează foarte puțin cât să fie mărunțite fructele. Se modelează cu palmele baza în forma de tartă. PASUL 2 Tofu scurs bine se pune în blender cu restul ingredientelor pentru umlutură și se procesează până când devine o cremă fină. Se pune în forma de tartă peste blat. Se acoperă cu o folie de plastic și se păstrează la rece până în momentul servirii când se poate prepara în doar 5 minute o glazură de caramel sărat
PASUL 3
Se amestecă în mojar, bol sau blender ingredientele pentru glazură și se toarnă peste tartă!
Iar pentru curioși am să spun povestea acestei rețete! Anul acesta de ziua părintelui Ilarion de la Mănăstirea din Crucea, măicuța responsabilă cu dulciurile ne-a uimit cu o rețetă neașteptată. Gust, aromă, echilibru... savoare! Dar nu puteam ghici din ce era făcut tortul și pace! Așa că m-am dus direct la bucătărie hotărâtă să iau notițe pentru acasă. Dar, surpriză! Maica nu-și amintea decât că în blat a pus germeni de grâu, nuci și prune, iar în cremă - tofu, miere și atât! Așa că înainte de filmare cu câteva minute a început joaca, am pritocit ingredientle, le-am măsurat din ochi cam cum ar gusta, le-am cântărit ca vă vă pot spune exact ce și cum și uite ce a ieșit! Dar pentru că am avut în casă arpacaș și nu grâu, v-am zăpăcit tot repetând în filmare cum că ar fi germinat... scuze! Se poate întâmpla oricui... Aștept să-mi povestiți cum v-a plăcut!
|