![]() Supă cremă de castane
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Supă cremă de castane - cum se prepară?
Comentarii
Îmi este dor de Viena. Mă visez plimbându-mă pe străzile lăturalnice din centru, mă visez intrând în restaurante vechi și lăsate în timp acolo unde trebuie, cu meniu neschimbat de la o mie opt sute și ceva. Mă simt în săptămana Vieneză, pentru că tot încerc meniuri inspirate de acolo. Intâi mi-a fost poftă de castane coapte, apoi de o supă cremă de castane ca acolo, de "snițel" vienez cu salată de cartofi, și nu știu unde am să mă opresc - poate în primul avion către Viena... Timp de preparare: 60 de minute plus o noapte la hidratat Ingrediente: (pentru 7 adulți flămânzi + 1 copil) Între timp se rupe conopida în buchete mici, se așează în tavă, împreună cu feliile de ceapă și căpățanile de usturoi tăiate ca în fotografie. Se stropește din belșug cu ulei și se presară sare. Se coc acoperite cu foaie de copt timp de 25 minute la 200 grade Celsius. Se pun castanele și conopida, ceapa, usturoiul în blender, se transformă în pastă fină, se condimentează după gust, se "lungește" cu apă în funcție de cât de cremoasă vă place supa. Se pune o foaie de dafin și se mai ține la 37 grade Celsius măcar 30 de minute, ca să se "prefacă" gustul. O supă mai bună ca aceasta nu am mai făcut de mult. Fericire maximă! |