![]() Supă cremă de praz cu piper alb
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Supă cremă de praz cu piper alb - cum se prepară?
Comentarii
Marele faraon Keops îi recompensa cei mai buni luptători ai săi cu mănunchiuri de praz! Însă, de departe, povestea care a adus renumele acestei legume este legată de împăratul Nero, care a fost supranumit „prazofag”, având în vedere cât de mult îi plăcea să mănânce praz, folosind virtuțile acestuia pentru a calma tusea și corzile vocale. Ce să mai zic de papornița plină cu praz a lui Nea Mărin Miliardarul.... Am găndit această supă cremă pentru petrecerea de lansare la Boutique Ciocolaterie pentru că îmi doream ceva cu gust special, rafinat, ca la casele regale... iar mai apoi am tot preparat-o pentru băieții mei care sunt fascinați de aroma nouă dată de piperul alb. Piperul alb reprezintă semințele plantei în timp ce piperul negru este fructul întreg. El este folosit în terapiile ayurvedice încă din antichitate pentru tratamentul artritei, constipației și a durerilor articulare.
Timp necesar: 1 h
- 3 fire mari de praz - 2 cepe - o rădăcină de păstârnac mare - 2 cartofi pentru fiert - 3 dinți de usturoi - un cm rădăcină de ghimbir - sare după gust - un fir de ulei de măsline obținut prin presare la rece - 1/2 linguriță de cimbru - 1/4 linguriță cumin - un praf nucșoară - 2 l apă de izvor - 6-7 bobițe de piper alb sau după gust - la final - 4-5 cuburi de unt de cocos
Se pun la fiert cartofii, păstârnacul și ceapa. Când sunt aproape gata se pune prazul tocat și se lasă pe foc cât să se înmoaie puțin și acesta. Ei, a fost greu?! |