Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Retetele Manuelei. Gust raw, gust vegan

Vă rog să-i spuneți bun venit cărții tipărite cu Rețetele Manuelei, Ediția a-II-a!

EDIȚIA a-II-a

Format: TIPĂRIT, 190 de pagini, coperți cartonate.

Cartea include 131 de rețete raw vegane, vegane și vegetariene, inclusiv seturile de rețete pentru Meniurile complete pentru Paște și Crăciun!

Preț: 110 lei + transport

COMANDĂ ACUM »

Supă cremă de urzici, în două variante

Supă cremă de urzici, în două variante (Video)

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Supă cremă de urzici, în două variante (Video) - cum se prepară?
Comentarii

Îmi amintesc cum bunica Ecaterina, basarabeancă, mă lua cu ea să cutreierăm pădurile în căutare de urzici. Și nu mică îmi era mirarea de câte ori o vedeam cum își lovește picioarele obosite cu crenguțele înțepătoare și urâcioase! Nu înțelegeam atunci, acum însă... regret că au zburat anii și nu am ascultat mai mult din ce povestea ea...

Așa am aflat că obiceiul antic de a te lovi cu urzici are o explicație plauzibilă, planta conține antihistaminice și antiinflamatoare naturale. Se credea că frunzele înțepătoare ajută pătrunderea acestor substanțe în locurile afectate.

Dar să revenim la urzicile noastre, zic... Am să vă spun ce "necaz" am pățit, dar să țineți secret, da?!
S-a mâncat tot, am ratat poza! Așa deci și prin urmare, am făcut o poză de pe film și inspirația fie cu noi!!!!

Mai jos aveți filmul și rețeta:

Timp necesar: 30 minute

Ingrediente necesare

- 300g urzici crude
- Un fir praz
- Un păstârnac mic
- Un cartof
- O felie țelină
- Un morcov
- 2 fire usturoi verde
- Lămâie
- Ghimbir
- Sare după gust
- Piper negru proaspăt râșnit
- Câteva cuburi unt de cocos la final, vezi Rețeta pentru unt de cocos preparat în casă
- Un fir ulei de măsline la final

Cum se face

VARIANTA A

Urzicile se opăresc în apă cu sare pentru 3 minute, se scurg bine.

Separat se fierb la foc mic restul legumelor cât să se înmoaie cartoful (tăiat felii subțiri). Când sunt gata se pun în blender cu puțină supă în care au fiert legumele și se blenduiește până când devine o cremă fină, se lungește supa după cum vă place de consistentă.

Se condimentează, se pune untul de cocos, uleiul și gata masa! Foarte important, toată poezia este dată de sucul de lămâie și de ghimbir!!!

VARIANTA B

Zilele acestea am încercat varianta de supă în care am fiert doar cartoful și urzicile! Restul ingredientelor crude și blenduite toate la grămăjoară, nu e rău deloc!!!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »