Supă cremă de urzici, în două variante (Video)
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Supă cremă de urzici, în două variante (Video) - cum se prepară?
Comentarii
Îmi amintesc cum bunica Ecaterina, basarabeancă, mă lua cu ea să cutreierăm pădurile în căutare de urzici. Și nu mică îmi era mirarea de câte ori o vedeam cum își lovește picioarele obosite cu crenguțele înțepătoare și urâcioase! Nu înțelegeam atunci, acum însă... regret că au zburat anii și nu am ascultat mai mult din ce povestea ea... Așa am aflat că obiceiul antic de a te lovi cu urzici are o explicație plauzibilă, planta conține antihistaminice și antiinflamatoare naturale. Se credea că frunzele înțepătoare ajută pătrunderea acestor substanțe în locurile afectate. Dar să revenim la urzicile noastre, zic... Am să vă spun ce "necaz" am pățit, dar să țineți secret, da?! Mai jos aveți filmul și rețeta:Timp necesar: 30 minuteIngrediente necesare- 300g urzici crude Cum se faceVARIANTA A Urzicile se opăresc în apă cu sare pentru 3 minute, se scurg bine. Separat se fierb la foc mic restul legumelor cât să se înmoaie cartoful (tăiat felii subțiri). Când sunt gata se pun în blender cu puțină supă în care au fiert legumele și se blenduiește până când devine o cremă fină, se lungește supa după cum vă place de consistentă. Se condimentează, se pune untul de cocos, uleiul și gata masa! Foarte important, toată poezia este dată de sucul de lămâie și de ghimbir!!! VARIANTA B Zilele acestea am încercat varianta de supă în care am fiert doar cartoful și urzicile! Restul ingredientelor crude și blenduite toate la grămăjoară, nu e rău deloc!!! |