![]() Supă cremă de usturoi
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Supă cremă de usturoi - cum se prepară?
Comentarii
Timp necesar: 40 minute Ingrediente necesare: - 10 căpățâni de usturoi - o ceapă - o țelină mică - 2 cartofi măricei - o lingură Vegeta făcută în casă - o crenguță cimbrișor sau cimbru - sare românească de Cacica sau ce sare preferați voi (neodată) - două linguri de ulei presat la rece, oricare vă place - apă de izvor
Se pun în oală la foc mic cartofii, ceapa, rădăcina de țelină și apă cât să le acopere. Între timp, se zdrobește ușor cu palma fiecare căpățână de usturoi cât să se desfacă, apoi se pun cățeii de usturoi într-un borcan de sticlă cu capac și se agită energic pentru 30 de secunde, moment în care dinții de usturoi rămân curați și dezbrăcați de cojițe. Astfel, mâinile bucătarului nu vor fi "parfumate", iar timpul de stat în bucătărie se scurtează maxim. Când sunt gata fierte legumele, se adaugă dinții de usturoi spălați și se mai lasă pe foc 2-3 minute. Se blenduiește rapid supa cu sare, cimbrișor sau cimbru, vegeta, ulei. Se lungește cu apă în funcție de cât de păstoasă vă place. Se servește cu crutoane de pâine cu maia sau după preferințe! Spor și poftă bună să avem, că așa supă delicioasă nu am mai făcut demult.... |