![]() Supă de ceapă
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Supă de ceapă - cum se prepară?
Comentarii
Acest fel de supă se prepara încă din vremea romanilor, iar pe atunci era considerată mâncarea săracilor. Reţeta care se face astăzi vine din Franţa, iar potrivit legendei, ar fi fost inventată chiar de Ludovic al XV-lea. De unde o asemenea idee? Se spune că pe la 1700 Ludovic al XV-lea al Franței a ajuns într-o seară foarte târziu la cabana de vânătoare unde nu era nimic de mâncare în afară de ceapă, unt și șampanie. Foamea sau spiritul creativ, nu se știe, l-au făcut să îmbine ingrediente într-un prim "soupe a l'oignon" pe care o știm astăzi. Eu am fost inspirată să prepar acest fel de supă după ce trecând prin Brașov și alegând să mâncăm într-un restaurant, singura supă "de post " recomandată de gazdă, era aceasta. David a lins castronelul și acasă a cerut să-i prepar o supă după acea rețetă... din Brașov! Se prepară foarte ușor, ingrediente puține, gust sublim! Timp necesar: 1 oră Ingrediente necesare: - 10 cepe roșii mari - 2 l supă de legume (sau 2 l apă filtrată și 3 linguri VEGETA)) - o crenguță cimbru sau o linguriță cimbru uscat - 5 linguri ulei de măsline - sare roz de himallaya - opțional - 50 ml vin alb sec sau o lingură cognac - pâine cu semințe - brânză Tofu din soia, Bio Cum se face: Se curăță ceapa și se taie solzi mari. Între timp se pun la încins 400 ml apă cu 5 linguri de ulei, se dau în clocot, iar ceapa se fierbe la foc mediu până capătă culore caramelizată. Se pune vinul și se continuă fierberea până când se evaporă alcoolul. Poftă bună!
|