![]() HumMUS cu LEURDĂ și avocado (Video)
Timp de preparare:
15 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
HumMUS cu LEURDĂ și avocado (Video) - cum se prepară?
Comentarii
Plecând de la rețeta clasică de HUMMUS libanez, de data aceasta am înlocuit usturoiul cu usturoi sălbatic! Mai jos aveți filmul și rețeta:Timp necesar: 10 minuteIngrediente necesarenăut fiert (în filmare am folosit un borcan de năut gata fiert de 370ml) un avocado 2 legături leurdă o legătură pătrunjel verde sucul de la o jumătate de lămâie o lingură TAHINI sare/piper negru/turmeric ulei de măsline Cum se faceDacă vreți să mergeți pe drumul scurt... cumpărați năut gata fiert, la borcan. Eu pentru demonstrație așa am procedat, însă trebuie să știți un secret - să nu vă lipsească din cămară un astfel de borcan pentru că niciodată nu se știe cum ți se modifică planurile de ieșit în oraș la masă cu prietenii ori se anunță musafiri... și pun-te masă dacă ai cu ce... Am scurs năutul de apă și l-am pasat împreună cu un fir de ulei și sare, piper negru proaspăt râșnit și turmeric (un trio de excepție!). Apoi am adăugat avocado, iar la final leurda și pătrunjelul! Joacă de copil, nu?! În filmare am folosit un mojar de piatră, dar acest humus poate fi preparat urgent în blender, consistența va fi una cu mult mai fină... depinde de preferințele voastre! Spor la bucătărit! PONTApa în care a fiert năutul de numește aquafaba și se pot prepara delicii cu ajutorul ei! Să nu o aruncați, o puteți păstra în borcan la frigider până vă vin idei sau aveți timp de ea!
|