Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Șnițel vienez raw vegan - rețetă
Șnițel vienez raw vegan - rețetă
Șnițel vienez raw vegan - rețetă

Șnițel vienez raw

Voturi (7):
Timp de preparare: 10 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Șnițel vienez raw - cum se prepară?
Comentarii

Eu sunt încă în săptămâna vieneză, motiv pentru care poftesc la șnițel! Sunt deci fericită să vă anunț că deja am păcălit câțiva pofticioși cu rețeta mea. Pe vremea când găteam "clasic" fugeam de tot ce însemna prăjeală, pe motiv că nu stăpâneam tehnica de prăjire. La vremea aceea nu înțelegeam că e mai bine fără prăjeli. Însă acum am descoperit că pot face "prăjeli" foarte sănătoase la deshidrator. Da, ai citit bine!

Timp de preparare: 10 minute, plus timpul de "prăjire" în deshidrator

(Între 10 și 12 ore, în funcție de cât sunt de groase șnițelele noastre.

Practic le pui în deshidrator și uiți de ele până devin crocante, cum îți plac. Merită așteptarea!)


Ingrediente folosite:

 2 cutii ciuperci pleurotus

250 g fulgi de hrișcă 

 sare

piper negru râșnit

puțin ulei de măsline


Cum se face:

Se taie ciupercile de codițe și se formează bucățile, ca să poată fi așezate frumos la "prăjit". Se spală sub jet de apă, se tăvălesc foarte puțin prin ulei, se presară sare neiodată și piper, apoi se tăvălesc prin fulgii de hirșcă râșniți. Aspectul este incredibil.

Se așează frumos în tăvi, fără plasă fină dedesupt, ca sa se usuce frumos. Eu am lăsat la deshidratat bucățile mici pentru 10 ore iar bucățile mari și groase pentru 12 ore, pentru că îmi plac șnițelele mai uscate puțin.

A meritat din plin așteptarea, pentru că aceste șnițele pot fi ținute la frigider într-o cutie, iar pe o felie de pâine integrală cu maia devin gustarea ideală pentru oricine!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »