![]() Tocăniță de PRAZ cu cartofi noi
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Tocăniță de PRAZ cu cartofi noi - cum se prepară?
Comentarii
Tocăniță de PRAZ cu cartofi noi și măsline
O istorie interesantă a prazului o prezintă site-ul francez „Plăcerea de a găti”. Asirienii, chinezii și egiptenii au mâncat și au considerat prazul drept o delicatesă . Evreii, de asemenea: se spune că, în timpul fugii în Egipt, au regretat trei lucruri: castraveții, pepenii … şi prazul! (lucru consemnat în Cartea Numerelor din Biblie). Lăsând poveștile pentru altă dată, trebuie să recunoaștem că prazul se poate transforma într-o delicatesă culinară și la noi în bucătarie. Astăzi am să vă propun o rețetă incredibil de ușoară și delicioasă, clar!
Timp necesar 30 minute Ingrediente necesare: un fir mare de praz două cepe roșii un dinte de usturoi 1 kg cartofi noi suc de roșii bulion de gogoșari https://www.retetele-manuelei.ro/sosuri-dressinguri/bulion-de-gogosari ulei boia dulce sare piper boabe o foaie de dafin unt de cocos sau ce grăsime vă place mărar proaspăt sau uscat optional - măsline
Cum se face:
Am pus la foc mic în oala acoperită prazul tocat rondele împreună cu cartofii tăiați mărișor. Cam în 15 minute s-au aburit și am adăugat untul de cocos (pe post de grăsime, voi puteți folosi unt de masă...) și 200 g apă curată, foia de dafin. boabele de piper. Am acoprit la loc și am lăsat asa la foc mic până au fost fierți cartofii. Am adăugat suc de roșii și bulion de gogoșari, încă un clocot alături de câteva măsline dacă vă place, sare și mărar. Un deliciu! A se servi alături de murăturile preferate! |