Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Tocana de PRAZ cu cartofi noi

Tocăniță de PRAZ cu cartofi noi

Voturi (0):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Tocăniță de PRAZ cu cartofi noi - cum se prepară?
Comentarii

Tocăniță de PRAZ cu cartofi noi

și măsline

 

O istorie interesantă a prazului o prezintă site-ul francez „Plăcerea de a găti”. Asirienii, chinezii și egiptenii au mâncat și au considerat prazul drept o delicatesă . Evreii, de asemenea: se spune că, în timpul fugii în Egipt, au regretat trei lucruri: castraveții, pepenii … şi prazul! (lucru consemnat în Cartea Numerelor din Biblie).

Lăsând poveștile pentru altă dată, trebuie să recunoaștem că prazul se poate transforma într-o delicatesă culinară și la noi în bucătarie. Astăzi am să vă propun o rețetă incredibil de ușoară și delicioasă, clar!

 

Timp necesar 30 minute

Ingrediente necesare:

un fir mare de praz

două cepe roșii

un dinte de usturoi

1 kg cartofi noi

suc de roșii

bulion de gogoșari https://www.retetele-manuelei.ro/sosuri-dressinguri/bulion-de-gogosari

ulei

boia dulce

sare

piper boabe

o foaie de dafin

unt de cocos sau ce grăsime vă place

mărar proaspăt sau uscat

optional - măsline

 

 

Cum se face:

 

Am pus la foc mic în oala acoperită prazul tocat  rondele împreună cu cartofii tăiați mărișor. Cam în 15 minute s-au aburit și am adăugat untul de cocos (pe post de grăsime, voi puteți folosi unt de masă...) și 200 g apă curată, foia de dafin. boabele de piper. Am acoprit la loc și am lăsat asa la foc mic până au fost fierți cartofii. Am adăugat suc de roșii și bulion de gogoșari, încă un clocot alături de câteva măsline dacă vă place, sare și mărar. Un deliciu! A se servi alături de murăturile preferate!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »