![]() Usturoi copt cu flori de rozmarin - cum se prepară?
Comentarii
Uite că am ajuns la ultima funie de usturoi din cămară, iar usturoiul verde din grădina își cere și el drepturile: să-i vină rândul în farfurie. Dar stând bine și cumpănind, am decis: usturoi copt pe pâine. Este puțin de așteptat pentru acest aperitiv, dar merită! Timp de preparare: 30 minute Ingrediente folosite: căpățâni de usturoi (câte dorești și ai nevoie) ulei de măsline sare neiodată flori de rozmarin cimbru Cum se face: Se taie usturoiul ca în fotografie, se pune la copt (în cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius) pentru 25 de minute, acoperit cu hârtie de copt. Când este încă fierbinte, se stoarce usor și iese o pastă aromată care se așează cuminte pe pâine cu maia puțin prăjită, stropită cu ulei de măsline, se presară și puțină sare (cine dorește). Apoi se unge pasta de usturoi pe pâine, se presara cimbru uscat și flori de rozmarin! Încercați și voi dacă vreți să vă impresionați familia sau invitații! |