«
»
Salată de măcriș
Timp de preparare:
10 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Salată de măcriș - cum se prepară?
Comentarii
Anca și Marin, doi buni prieteni de-ai mei care sunt artiști plastici m-au sunat să mă invite la ei în grădina atelierului să mâncăm o salată! Cred că și ei voiau să-mi atragă delicat atenția că eu tot amân să scriu rețete de salate pe site. Nu numai că m-au așteptat cu un bol mare cu salată, dar mi-au dat din grădina lor minunată câteva rădăcini de măcriș să-l plantez la mine în grădină. Vă las poze și cu mine la plantat măcriș pe micul meu petic de pământ. Am servit salată alături de pâine raw cu ceapă adusă de mine, la "umbra" unui pom înflorit. În trecut mai făceam schimb de rădăcini cu ei, eu le-am dat anul trecut rădăcină de tarhon, de rozmarin, ei mi-au dat răsaduri de căpșune și semințe de roșii (soi păstrat din străbuni), povești despre artă culinară și nu numai. Fotografiile vorbesc de la sine, cred. Pentru că am făcut și câteva poze cu ceea ce creează ei, ca să le împărtășesc cu voi. Ingredientele din salata lor: avocado, măcriș, pătrunjel, usturoi, sfeclă roșie, morcov, suc de lămâie. Am făcut și poze la salata lor delicioasă. Așa s-au născut filmele în aer liber, când la final îi invit pe trecători să deguste ce am preparat acolo, așa de-a dreptul în drum. Unii sunt curioși și vor să guste înainte ca eu să termin de fotografiat produsul final și nu au răbdare să aștepte. Alții sunt curioși dar nu au curaj iar cei din urmă sunt încântați și ar mai vrea. Eu am făcut o combinație din ce am avut prin grădină în momentul acesta, iar pe voi vă invit să încercați această rețetă exact așa sau să vă "jucați" cu ce ingrediente mai aveți voi. Timp de preparare: 10 minute Ingrediente:
Se taie avocado cubulețe, toate frunzele se toacă grosier, se potrivește de gust cu sare, ulei, lămâie și gata masa! Poftă bună!
|