În urmă cu ceva ani, bunul meu prieten Ștefan Nită a acceptat provocarea de a găti la mine în bucătărie, practic un curs intensiv pentru mine la acea vreme.
Am gătit împreună de la ciocolată, shushi, paste raw până la cele mai delicioase smoothiuri, printre care și aceste minunate ciuperci. Însă acum, că anii au trecut, am o altă variantă a lor, pe gustul rafinat al soțului meu.
Această salată poate fi servită ca și aperitiv ori garnitură la ce vreți voi.... sau ca și fel principal.
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente necesare:
- o pungă ciuperci uscate "urechi de lemn"
- o lingură sos de soia (sau după gust)
- 4-5 linguri ulei de măsline obținut prin presare la rece
- 100 ml apa plată
- o linguriță sare roz de hymalaia sau de Cacica
- doua linguri chimen râșnit
- 3 dinți de usturoi
- o ramură mare de busuioc proaspăt
- o lingură negrilică
Cum se face:
Se spală bine ciupercile uscate în mai multe ape până când rămân curate, apoi se pun la marinat cu apă, sos de soia, sarea, uleiul și semințele de chimen râșnite. Se lasă așa la rece pentru cel puțin o oră, timp în care devin moi, însă destul de vârtoase.
Se toacă mărunțel cu cuțitul, se pune usturoiul răzălit, busuiocul tocat mare, semințele de negrilică și gata masa!
Pont: O pungă cu aceste ciuperci costă doar câțiva lei și se găsește în multe supermarketuri. V-am lăsat și fotografia ambalajului că să va descurcați mai ușor la căutat printre rafturi.
Poftă bună!