Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Maioneză de mei

Maioneză de mei

Voturi (2):
Timp de preparare: 30 minute sau mai mult - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Maioneză de mei - cum se prepară?
Comentarii

Această maioneză este cea mai bună din toate variantele încercate de mine până acum! Se prepară rapid, ca și consistență este fină, mătăsoasă, bucură inima si rezistă bine la frigider!

 

Timp preparare: 30 minute


Ingrediente necesare:

- 250 g mei

- două lămâi curățate de coajă ca pe cartofi

- o lingură boabe muștar

- 3 lingurițe sare roz de himalaya

- 1/4 linguriță turmeric

- piper negru proaspăt râșnit

- o linguriță miere - opțional

- o ceașcă ulei de măsline obținut prin presare la rece


Cum se face:

Se pun la hidratat boabele de muștar în puțină apă. Se spală bine meiul, se pune la fiert în apă rece și se spumează când este necesar. După ce este fiert se scurge de apă, se lasă la răcit și se pune în blender cu restul ingredientelor la viteză maximă până când devine cremos.
Se folosește la salată de boeuf, salată de crudități, salată de sfeclă coaptă, cu ciuperci crude de orice fel, salată mănăstirească, ori direct pe pâine din maia cu semințe, cu un castravete murat și puțin usturoi lângă, așa cum îi place soțului meu!

IMPORTANT

Din aceste cantități iese destul de multă maioneză. Dacă știti că nu aveți musafiri la masă și nici salată de boeuf nu faceți, atunci reduceți cantitățile la jumătate.

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »