![]() Maioneză de mei
Timp de preparare:
30 minute sau mai mult
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Maioneză de mei - cum se prepară?
Comentarii
Această maioneză este cea mai bună din toate variantele încercate de mine până acum! Se prepară rapid, ca și consistență este fină, mătăsoasă, bucură inima si rezistă bine la frigider!
Timp preparare: 30 minute
- 250 g mei - două lămâi curățate de coajă ca pe cartofi - o lingură boabe muștar - 3 lingurițe sare roz de himalaya - 1/4 linguriță turmeric - piper negru proaspăt râșnit - o linguriță miere - opțional - o ceașcă ulei de măsline obținut prin presare la rece
Se pun la hidratat boabele de muștar în puțină apă. Se spală bine meiul, se pune la fiert în apă rece și se spumează când este necesar. După ce este fiert se scurge de apă, se lasă la răcit și se pune în blender cu restul ingredientelor la viteză maximă până când devine cremos. IMPORTANT Din aceste cantități iese destul de multă maioneză. Dacă știti că nu aveți musafiri la masă și nici salată de boeuf nu faceți, atunci reduceți cantitățile la jumătate. |