![]() Sos cremos din LEURDĂ
Timp de preparare:
10 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
Sos cremos din LEURDĂ - cum se prepară?
Comentarii
Pesto din LEURDĂ
Unul dintre cele mai puternice remedii din natură, planta mileniului trei - Leurda stimulează capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, amneziile, insomniile, ameţelile de dimineaţă, stările depresive, tensiunea la nivelul capului şi stările de anxietate şi de nelinişte. Frunzele consumate sub formă de salată sunt benefice persoanelor cu bronşite, în tuberculoza pulmonară şi în tratarea infecţiilor de la nivelul căilor respiratorii superioare (gripe, raceli), datorită efectului antiseptic şi antiinflamator. Acţiunea benefică a plantei este datorată şi substanţelor volatile pe care le conţine. Aceleaşi substanţe au şi un pronunţat efect expectorant, eliminând mucusul din arborele bronşic. Tinctura de leurdă este un bun adjuvant în tratamentul bolilor ce afectează aparatul respirator. (DC NEWS) Și pentru că nu o avem decât pentru cel mult trei săptămâni, pentru că nu o putem conserva nicicum, haideți să o consumăm zilnic - mai ales că suntem cuminți la casele noarte fix în această perioadă!
Timp necesar 10 minute Ingrediente necesare 500 g leurdă 5 linguri drojdie inactivă sare de mare 100 ml ulei de măsline 1/2 sucul unei lamâi 150 g semințe de pin sau de floarea soarelui
Cum se face Leurda spalată si scursă de apă se toacă grosier și se poate proceda în două variante 1.Se pun toate ingredientele în blender și se transformă într-o cremă fină 2.Se pun în mojar frunzele și sarea de mare și se transformă în cremă, apoi se adaugă restul ingredientelor, exact ca în film https://www.retetele-manuelei.ro/sosuri-dressinguri/pesto-genovese-din-busuioc-cu-leurda Acest sos poate fi folosit peste paste fierte simplu, peste orez, pește, pateuri, practic peste orice poate fi asociat cu usturoiul. Se pune în borcan de sticlă închis ermetic, la frigider și rezistă pentru 5 zile. Cel puțin eu atât am testat...
|