Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Cornată
Cornată
Cornată

Cornată

Voturi (1):
Timp de preparare: 20 de minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Cornată - cum se prepară?
Comentarii
"Coarne de la Babadag, face bine la stomag!"
 
Își mai amintește cineva cum se făcea reclamă la coarne în urmă cu mai bine de 35 de ani? Cam pe vremea aceasta începeau deja să stige  pe străzi, trăgând de căpăstru calul obosit de căldură și de greutatea căruței. 
Ieșeam la balcon să-i petrec cu privirea  și regretam amarnic când mama îmi spunea că " nu cumpărăm de la ei, sunt murdari"
Așa au trecut anii fără să știu gustul coarnelor, dar nu am uitat de ele....până acum patru ani când l-am rugat pe soțul meu să găsească cumva coarne. Doream să le aflu gustul! 
Acum, că aveam coarne, ce puteam să fac cu ele? O minune de suc! Așa că am pus frumos în pungi mici la congelator și de atunci tot așa procedez în fiecare vară! Pentru că furnica își face provizii din timp...
 
Timp de preparare: 20 minute
 
Ingrediente necesare:
 
- o mână mare de coarne
 
- 3 cm rădăcina de ghimbir
 
- 3 lămâi
 
- 3 portocale
 
- 3 linguri miere
 
- un litru apă de izvor
 
Cum se face:
 
Cornele nu pot fi curățate de pe sâmbure, având carne puțină și sâmburele bine "lipit". Tocmai de aceea am găsit o metodă foarte simplă: se pun fructele în blender cu puțină apă și se procesează la viteză mică până le cade sâmburele.
Se lasă puțin să se odihnească până când sâmburii rămân pe fundul cănii. Se separă nectarul rămas de sâmburi și se pune la loc în blender împreuna cu mierea. Se procesează până când pulpa se transformă în spumă fină și mierea este dizolvată.
Separat,  se transformă în suc (prin presare la rece) lâmâile, portocalele și ghimbirul, iar la final va avea o consistență foarte fină. Asta dacă nu doriți să stoarceți manual citricele.
Se amestecă apa, coarnele, citricele și mierea și se pastrează la rece pentru mai multe zile. 
Să aveți poftă!
Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »