"Coarne de la Babadag, face bine la stomag!"
Își mai amintește cineva cum se făcea reclamă la
coarne în urmă cu mai bine de 35 de ani? Cam pe vremea aceasta începeau deja să stige pe străzi, trăgând de căpăstru calul obosit de căldură și de greutatea căruței.
Ieșeam la balcon să-i petrec cu privirea și regretam amarnic când mama îmi spunea că " nu cumpărăm de la ei, sunt murdari"
Așa au trecut anii fără să știu gustul coarnelor, dar nu am uitat de ele....până acum patru ani când l-am rugat pe soțul meu să găsească cumva coarne. Doream să le aflu gustul!
Acum, că aveam
coarne, ce puteam să fac cu ele? O minune de suc! Așa că am pus frumos în pungi mici la congelator și de atunci tot așa procedez în fiecare vară! Pentru că furnica își face provizii din timp...
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente necesare:
- o mână mare de coarne
- 3 cm rădăcina de ghimbir
- 3 lămâi
- 3 portocale
- 3 linguri miere
- un litru apă de izvor
Cum se face:
Cornele nu pot fi curățate de pe sâmbure, având carne puțină și sâmburele bine "lipit". Tocmai de aceea am găsit o metodă foarte simplă: se pun fructele în blender cu puțină apă și se procesează la viteză mică până le cade sâmburele.
Se lasă puțin să se odihnească până când sâmburii rămân pe fundul cănii. Se separă nectarul rămas de sâmburi și se pune la loc în blender împreuna cu mierea. Se procesează până când pulpa se transformă în spumă fină și mierea este dizolvată.
Separat, se transformă în suc (prin presare la rece) lâmâile, portocalele și ghimbirul, iar la final va avea o consistență foarte fină. Asta dacă nu doriți să stoarceți manual citricele.
Se amestecă apa, coarnele, citricele și mierea și se pastrează la rece pentru mai multe zile.
Să aveți poftă!