Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
PUNCH
PUNCH
PUNCH
PUNCH

PUNCH pentru Crăciun

Voturi (1):
Timp de preparare: 15 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
PUNCH pentru Crăciun - cum se prepară?
Comentarii

În 1750 doctorul Short, o personalitate de renume la acea vreme, atrăgea pentru prima oară atenția asupra punch-ului spunând că "punch-ul este un lichior admirabil, cel mai bun lichior din lume. În tot universul nu exista un lichior mai bun pentru studenți”, a declarat Short. Și se pare că studenții l-au ascultat. Datorită legislației din America, unde nu se permite consumul de alcool până la 20 de ani, punch-ul a devenit băutura cea mai frecvent consumată de tineri la petreceri. Englezii au preluat această băutură de la indieni, la fel ca și mirodeniile ce se adaugă în ea. Cuvântul provine din hindusul "pantch", care înseamnă "cinci", adică numarul ingredientelor ce se regăsesc în bautură. La început era consumat doar de pirați, dar apoi a început să fie popular și în Londra. În Marea Britanie mai există foarte puține pub-uri care servesc punch, dar acestea păstrează tradiția și pun băutura în boluri vintage, cu ajutorul polonicelor, așa cum voi proceda și eu în Ajun de Crăciun, mai ales că aceasă băutură rezistă la frigider două-trei zile. Vă invit să încercați!

Timp necesar: 15 minute
Ingrediente necesare:
1. trei portocale
2. două căni merișoare congelate sau deshidratate
3. un ananas mic
4. 1-3 cm rădăcină ghimbir
5. ROM cu AromE după gust
OPȚIONAL - felii de mere, portocale, coajă de lămâie, nucșoară

Cum se face:

VARIANTA 1
Se storc toate ingredientele curățate de coajă, prin presare la rece, se adaugă "ROM cu AromE" după gust și se lasă la rece cu felii de mere, portocale, cojă de lămâie și nucșoară într-un vas de sticlă acoperit.

VARIANTA 2
În cazul în care folosiți merișoare deshidratate, se procedează în felul următor: se storc prin presare la rece portocalele curățate de coajă, ananasul și ghimbirul, iar lichidul astfel obținut se pune în blender împreună cu merișoarele deshidratate și se procesează până se transformă în spumă. Se adaugă "ROM cu AromE" după gust și se lasă la rece cu felii de mere, portocale, cojă de lămâie și nucșoară, într-un vas de sticlă acoperit.

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »