PUNCH pentru Crăciun
Timp de preparare:
15 minute
- click pentru alte rețete la fel de rapide!
PUNCH pentru Crăciun - cum se prepară?
Comentarii
În 1750 doctorul Short, o personalitate de renume la acea vreme, atrăgea pentru prima oară atenția asupra punch-ului spunând că "punch-ul este un lichior admirabil, cel mai bun lichior din lume. În tot universul nu exista un lichior mai bun pentru studenți”, a declarat Short. Și se pare că studenții l-au ascultat. Datorită legislației din America, unde nu se permite consumul de alcool până la 20 de ani, punch-ul a devenit băutura cea mai frecvent consumată de tineri la petreceri. Englezii au preluat această băutură de la indieni, la fel ca și mirodeniile ce se adaugă în ea. Cuvântul provine din hindusul "pantch", care înseamnă "cinci", adică numarul ingredientelor ce se regăsesc în bautură. La început era consumat doar de pirați, dar apoi a început să fie popular și în Londra. În Marea Britanie mai există foarte puține pub-uri care servesc punch, dar acestea păstrează tradiția și pun băutura în boluri vintage, cu ajutorul polonicelor, așa cum voi proceda și eu în Ajun de Crăciun, mai ales că aceasă băutură rezistă la frigider două-trei zile. Vă invit să încercați! Timp necesar: 15 minute Cum se face: VARIANTA 1 VARIANTA 2 |