Gust raw vegan.
Cosul de cumparaturi
Nu aveti produse in cos
Smoothie cu urzici

Smoothie cu urzici

Voturi (0):
Timp de preparare: 1-5 minute - click pentru alte rețete la fel de rapide!
Adaugă la favorite Print Friendly and PDF
Smoothie cu urzici - cum se prepară?
Comentarii

O legendă a urzicii spune că în vremurile de demult trăia un bărbat cu femeia lui, erau săraci, foarte săraci, însă tare buni la inimă. După un timp ei se bucurară de nașterea unei fetițe foarte frumoase, încât nu știau cum să umble și ce să-i facă pentru ca să-i facă toate voile.

Nu trecu prea mult timp de fericire și iată că mama fetiței moare. Bărbatul stătu văduv o vreme, apoi își căută o altă nevastă ca să se îngrijească de copilă și de daraverile casei. Nu caută prea mult și-și găsi o nevastă, dar cam bătrană și cam a dracului. Aceasta avea și ea mai multe fete, însă niciuna dintre fetele ei nu era așa de frumoasă, ca cea a bărbatului. De aceea mama vitregă îi căuta mereu pricină de ceartă și pană la urmă o alungă din casă. Fata, neavând ce face altceva, trebui să părăsească casa părintească. Plecând, o blestemă pe mama vitregă pentru răutatea ei.
Și, nu trecu mult timp și blestemul ei i se împlini. Mama vitregă se transformă într-o plantă iute, numită urzică, care și acum când se atinge cineva de ea, îl înghimpă și-i produce mare durere.

Lumea caută s-o ocolească și-o lasă să se usuce pe marginea șanțului sau prin pădure în locuri umbrite deși urzica apare mereu în calea oamenilor.

(Sursa: Legende populare românești- editura Albatros!)

Să lăsăm legendele cu ale ei povețe și să trecem la treabă luând în calcul nu răutatea mașterei, ci proprietătile benefici ale urzicilor! Căci dacă e să ne gândim la beneficii - acestea sunt multe. Combate anemia, întărește imunitatea, scade glicemia, fiind un antidot natural împotriva diabetului, iar în uz extern, știm de la bunicile noastre că te scapă de mătreată și revitalizează podoaba capilară!!!

Timp de preparare: 5 minute

Ingrediente necesare

- un măr
- o portocală
- o mană bună de urzici
- 1 cm rădăcină ghimbir
- o banană congelată
- apă curată de izvor

Cum se face

Se pun toate ingredientele în blender cu apă cât să le acopere și se transformă în spumă fină. Se lungește cu apă în funcție de consistența dorită!!!

Leacuri alimentare

Hrană vindecătoare din farmacia naturii

Află mai mult »
Meniuri și provocări

Meniuri si provocări

Află mai mult »
Testimoniale

Testimoniale

Află mai mult »